A Mecsek oldalában lévő egykori kempinget óvná az Összefogás Pécsért Egyesület.

Tiltakozik a Mecsek oldalában lévő egykori Mandulás kemping területének beépítése ellen a pécsi közgyűlésben a Fidesszel és a KDNP-vel ellenzéki szerepet betöltő Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) - közölte a szervezet városházi frakcióvezetője, képviselője újságírók előtt pénteken Pécsen.

Kővári János az 1960-as évek vége és a 2000-s évek eleje között működő, a város északi határán található, mára elhagyatott egykori kempingnél tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a baloldali városvezetés a pécsi építési szabályzat módosításával szeretné elérni a terület beépíthetőségének megváltoztatását. Beszámolt arról, egy bizottsági előterjesztés értelmében arról születhet döntés a közeljövőben, hogy az eddigi előírásokkal szemben jóval nagyobb mértékben és a korábbi szállófunkció helyett lakóingatlanok, „luxus lakópark” létrehozására is alkalmassá váljon az egykori kemping területe.

Jelezte: a veszélyhelyzet ideje alatt az önkormányzat feladat- és hatásköreit gyakorló polgármester, Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület) hozhat ezzel kapcsolatban határozatot nemsokára. Kővári János szerint

elfogadhatatlan, hogy a háromhektáros egykori Mandulás kempingben megépüljön a csaknem harminc lakásosra tervezett lakópark.

Közölte, a jelenleg magántulajdonban álló, körbekerítetlen, így a kiránduló pécsiek és a turisták által is látogatott telek Natura 2000 természetvédelmi területen fekszik, azon több száz fa áll, így sokkal inkább a természetnek kellene - akár turisztikai céllal - visszaadni, semmint „luxuslakások miatt letarolni”.

A rendszerváltás előtt közösségi tulajdonban, azt követően magánbefektetői kézben lévő, mintegy harmincezer négyzetméteren, a mecseki parkerdőben fekvő Mandulás kemping csaknem húsz éve zárt be. A fákkal és bokrokkal sűrűn benőtt, a város egyik legnagyobb rekreációs területének és ahhoz kapcsolódó játszóterének közelében álló területen jelenleg számos, a létesítményhez tartozó épület áll alapokig visszabontva.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Még megfestheted a Pécsi Székesegyházat

Még megfestheted a Pécsi Székesegyházat

Zsolnay Light Art Fényfestőversenyen az épület architektúrájával és szakralitásával harmonizáló megoldásokat várnak. 

A PTE építészhallgatói tervezték meg a pécsi vásártér új arculatát

A PTE építészhallgatói tervezték meg a pécsi vásártér új arculatát

A pécsi vásártér egységes arculat mentén történő megújítása volt a feladat.

Dél-amerikai településüzemeltetésben segítenek pécsi egyetemi hallgatók

Dél-amerikai településüzemeltetésben segítenek pécsi egyetemi hallgatók

A PTE első kelet-európai egyetemként vesz részt interkontinentális mérnöki fenntarthatósági projektben.

Hirdetés