Elnyerte a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjat a Nokia Skypark irodaház. 

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata „Iroda” kategóriában ítélte oda az első helyet a Futureal-csoport fejlesztésében megvalósult épületnek. A hazai verseny egyik nyerteseként az irodakomplexum is képviseli Magyarországot a FIABCI WORLD PRIX D`EXCELLENCE nemzetközi  ingatlanfejlesztési nívódíj pályázaton.Egymás után két rangos elismerést szerzett a Corvin Sétányon tavaly decemberben megnyitott Nokia Skypark. A Futureal-csoport irodaprojektje az év legsikeresebb ingatlanfejlesztésének járó Portfolio Property Awards "Év projektje" díj után elnyerte a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjat Iroda kategóriában a FIABCI magyar tagozatának idén tizenkilencedik alkalommal meghirdetett pályázatán.
Az „Iroda” kategóriában díjnyertes épületet kifejezetten technológiai és kutatás-fejlesztési igényekre terveztek. A 25 ezer négyzetméteres, több mint 70 millió euró beruházási értékű irodaházban kapott helyet a Nokia Networks Globális Technológiai Központ, ami az ország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési (k+f) központja. A nemzetközileg is elismert, FIABCI-közönségdíjas ZDA-Zoboki Építésziroda által tervezett Nokia Skypark kétszintes lobbival, valamint az első emeleten található belső konferenciaközponttal rendelkezik. A Skypark földszintjén étterem, kávézó és óvoda is helyet kapott.

A BREEAM Very Good minősítést szerzett Nokia Skypark környezetbarát megoldásai közé tartozik többek közt a maximális bevilágítottságot biztosító, motorizált külsőárnyékoló-rendszer, elektromosautó-töltő, zöld tető, kerékpártároló, öltöző, zuhanyzó, illetve az energiatakarékos gépészeti rendszer. A kétszintes mélygarázsban és a bérlők számára elkülönített parkolóházban összesen több mint 460 gépjármű helyezhető el. Az irodaház bejáratánál egy városi teret alakítottak ki, ahova közel tízméteres platánfákat is telepítettek. A beruházás keretében Andor Anikó tájépítész tervei alapján valósult meg az új irodakomplexumot övező sétány. A Skypark környékén mintegy 100 üzlet, éttermek, kávézók, fitnesz-wellness központ, gyors mosoda, posta, bankfiókok és mozi is található.
„Büszkék vagyunk, hogy már két rangos hazai elismerést kapott a digitális korszak elvárásai szerint megvalósított Nokia Skypark, ami a gazdasági válság kitörése óta a magyar irodapiac egyik legjelentősebb bérbeadási tranzakciója. A Corvin Sétány legújabb tagjában több mint 2000 szakember dolgozik a jövő technológiáin” – mondta Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója.

A Futureal-csoport egyik legkiemelkedőbb projektje a Corvin Sétány, Közép-Európa legjelentősebb vegyes funkciójú városmegújító fejlesztése, ami 2010-ben elnyerte Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címét az International Property Awards szakmai megmérettetésén, 2014-ben pedig megkapta az ingatlanfejlesztés Oscar díjának is nevezett Urban Land Institute (ULI) Global Award for Excellence díját is.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

A Nyírség homokbuckáin

A Nyírség homokbuckáin

Lássuk a Kisvárda FC új stadionjának építészeti sajátosságait!

Világos beszéd

Világos beszéd

A budai városháza műemléki rekonstrukciója, korszerűsítése és bővítése.

Butikhotelt fejleszt az Andrássy úton a BDPST Group

Butikhotelt fejleszt az Andrássy úton a BDPST Group

Teljes körűen felújítja, és butikhotellé alakítja a BDPST Group az Andrássy út egyik patinás épületét.

Új Közlekedési Múzeum - helyszínbejárás

Új Közlekedési Múzeum - helyszínbejárás

Világhírű külföldi és sikeres magyar építészirodák képviselői jártak a helyszínen

Átadták a Skanska legújabb fejlesztését, a Mill Park irodaház komplexumot

Átadták a Skanska legújabb fejlesztését, a Mill Park irodaház komplexumot

A Budapest 9. kerületében található Mill Park a Skanska nyolcadik magyarországi fejlesztése. Az irodaház területének 90 százalékára már megkötötték a bérleti szerződéseket. 

12 fal – Építészet és kortárs ornamentika

12 fal – Építészet és kortárs ornamentika

Veszprém valaha volt Ének-Zenei Általános Iskola épülete 30 évig zárva volt. Most, felújítása előtt egy kiállítás kapcsán újra bejárhatóvá válik a város közönsége számára.

Hirdetés