A DPI Design tervezte Liberty Irodaház mindennapos örömforrást biztosít majd dolgozóinak.

Emberközpontú, zöld növényekkel beültetett üvegház, színes kerámia homlokat jellemzi a DPi Design által tervezett Liberty Irodaház koncepcióját, amely összesen 40 ezer négyzetméteren kínál majd prémium kategóriás irodákat és kereskedelmi területeket jövőbeni ügyfeleinek. A BREEAM Very Good minősítést megcélzó épület nemcsak design szempontjából lesz különleges, de lokációja is nagyon jó: Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő kerületében épülhet fel, ráadásul a Telekom csupaüveg székháza mellett. 


A tervekben szereplő több mint 40 ezer négyzetméteres, nyolcemeletes irodaház nagy alapterületű irodái rendkívül hatékony alaprajzi kialakítással és optimalizált közlekedési rendszerrel rendelkeznek majd. Az épület építészeti jellegét az árnyékoló funkciót is betöltő játékos, színes kerámia homlokzat és a belső zöld parkra néző, emeletenként egyedi formájú teraszok határozzák meg. Az irodaház alatt négyszintes mélygarázs épül: 680 férőhelyes parkolóval és 250 db biciklitárolóval.  

A Liberty Irodaház a környezettudatosság jegyében a BREEAM Very Good minősítést célozza meg, így kerültek az épületbe a különféle energiahatékonyságot növelő technológiák mellé olyan "finomságok", mint a napcsapdák, a kerti csobogók vagy éppen az irodaház legfelső szintjén a klímahomlokzatos üvegház. Az irodaházakat használó cégeknek egyre komolyabb feladatot jelent a munkavállalók megszerzése, motiválása és megtartása. Ennek szerencsés következményeként egyre hangsúlyosabbá válnak a hatékonyság mellett az irodaépületek által nyújtott extra szolgáltatások és életminőség is. A kreatív építészeti ötleteket magába foglaló épület illeszkedik ebbe a sorba, így amellett, hogy pihenő, lounge- vagy étkező zónákat, co-working tereket ad dolgozói számára, a tervezők (Pintér Tamás, Dombi Miklós - DPi Design) kiemelt jelentőséget fordítottak a találkozásra, közös munkára, rekreációra alkalmas belsőkert biztosítására is. És ha ez nem volna elég emberközpontú, akkor az épület legfelső szintjén található télikert és panorámás kávézó is szinesíti a mindennapok szürkeségét.

"Az volt a célunk, hogy az itt dolgozók számára mindennapos örömforrás legyen az ott tartózkodás. Ezt segíti a színes, vidám homlokzat, a gazdag belső kert, a teraszok az irodaszinteken, a télikert a szuper kilátással. Sőt, a tetőre még egy futópályát is terveztünk." - meséli Pintér Tamás 
 

 

Budapest IX. kerületében, a Telekom-székház mellett található fejlesztési telken felépülő Liberty Irodaház ikonikus épülete, az M3 metró vonal közvetlen kapcsolatával a budapesti nemzetközi repülőtérről érkezőknek a belváros kapuját jelenti majd. A már megvalósult és a betervezett fejlesztéseknek köszönhetően a projekt üzleti atmoszférája mellett, a környék szolgáltatások sorával gazdagodik 2020 végéig. Befejeződik az M3 metróvonal és a Népliget metróállomás felújítása, ezzel egyidejűleg a környék közterei is megújulnak, ide sorolható a már elkészült Orczy Kert és Nehru Park, az építés alatt lévő Bakáts tér és a jövőre felújítandó, szomszédos Népliget is, ahol a tervek szerint outdoor sportlétesítmények, új éttermek, kávézók és kulturális találkozópontokra alkalmas kiállító termek és konferenciaközpont is létesül majd. A következő két évben a Népligettel átellenben megépül az új Közlekedési Múzeum, illetve az Opera Műhely, amely óriásberuházások újabb nagy lépéseket jelentenek a környék minőségi, városi atmoszférájának fejlesztésében. A Telekom székházat követően, a Liberty irodaház megvalósításával a Wing újabb jelentős lépést tesz, hogy budapesti irodapiac dél-pesti alpiacán található Népliget környékét meghatározó irodalokációvá tegye.

„A Liberty Irodaházzal a WING egy nagyszabású és ikonikus, a fejlődő városrészt meghatározó újabb irodaépületet valósít meg Budapesten, a megszokott magas színvonalon.” – mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elvarázsolt kastély
  • 2021-12-16 09:00
  • Deco

Elvarázsolt kastély

Sasad egykor dűlőiről híres területét az 1930-as években kezdték el beépíteni családi házakkal. A jó levegőjű városrész egyik hangulatos villája nemrég egy háromgyerekes házaspár igényei szerint született újjá. Cikkünk az Octogon Deco 2021/5-ös lapszámából.

Tavaszra a Tiszavirág Uszoda is kizöldült

Tavaszra a Tiszavirág Uszoda is kizöldült

Kizöldellt a növényzet Szeged új sportuszodája körül.

Eredeti pompa és újraértelmezett részek: a Markó utcai trafóház felújítása

Eredeti pompa és újraértelmezett részek: a Markó utcai trafóház felújítása

A homlokzat régi pompájában, a földszint újraértelmezve, a felső szint pedig a régi minőségében ragyog.

Hirdetés