Hirdetés

Monolit Kultúr

A francia Moréac város környéki zöldellő táj ad otthont a Tracks Architectes multifunkcionális kultúrközpontjának.

A párizsi székhelyű Tracks Architectes fiatal gárdája gyönyörű környezetben valósíthatta meg látványos, rózsaszínben pompázó, monolitbeton-projektjét. A multifunkcionális, a kultúra szolgálatában álló épületbe három nagy terem és egy professzionális konyha is került.

 

 

Moréac városvezetésének támogatásával valósulhatott meg a projekt, akik felismerték, hogy a város nagy ütemű növekedése megköveteli a kulturális fejlesztést is. Az épület sokoldalú helyiségei révén a koncertektől kezdve a színházi előadásokon át a táncos eseményekig változatos események megrendezésére alkalmas.

 

 

Az impozáns méretű tömb két fő geometriai egységből áll, és ez a belső elrendezést is meghatározza. Az első, alacsonyabb blokk a bejárati tereket rejti. A mögötte magasodó, lépcsőzetesen emelkedő tömeg három, a buja növényzetre néző, jól megvilágított, tágas helyiséget foglal magába.

 

 

Az alacsonyabb modul homlokzatán kecses félívek sora fut körbe. Ez a megoldás kiemeli a tükörüveg ablakokat, és a táj felé orientálja a tekintetet, miközben óvja az enteriőrt a közvetlen, erős napsugárzástól.

 

 

A monolit jellegű tömb izgalmas kettősségével része a természetnek, miközben el is különül a környezetétől. A kultúrközpont formavilágában a környező dombos táj változatossága köszön vissza, ennek ellenpontjaként a rózsaszín árnyalatú, homogén homlokzattal a Tracks Architectes építészei szándékosan nyomatékosították az épület jelenlétét.

 

 

Tracks Architectes | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: designboom

 

 

Még több kép a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Monolit Kultúr

Monolit Kultúr

A francia Moréac város környéki zöldellő táj ad otthont a Tracks Architectes multifunkcionális kultúrközpontjának.

Letette a névjegyét a 360 Design Budapest

Letette a névjegyét a 360 Design Budapest

A kiállítást a Budapest Design Week keretében rendezték meg először, de még nem maradtál le semmiről. 

"Egy jó koncepció megborzongat"

Hogyan indult a DECODE-díj, és mire számíthatunk az idén?

Hirdetés