Hirdetés

Elfogadta a Főváros az Operatív Törzs felhívását.

Ingyenes plakátkiállítással, telefonon játszható kincskereső játékkal és nosztalgia villamossal készült a Főváros az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára a mostani hétvégén. Az eredeti terv szerint megnyitották volna a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok számára, valamint a Lánchidat lezárták volna az autós forgalom elől – ez utóbbi gesztus egyfajta búcsú is lett volna, miután március 17-től a felújítás végéig nem lehet majd átsétálni a Lánchídon.

Tegnap aztán közölte a Városháza: mégsem nyitják meg a rakpartot és a Lánchidat.

„A főváros, figyelemmel az elmúlt hetek tapasztalataira – amikor a fővárosi köztereken és közparkokban a járványügyi védekezés szempontjából is kritikus mennyiségű ember töltötte szabadidejét –, növelni kívánta az igénybe vehető közterületek számát” – szólt a magyarázat, megjegyezve, hogy a nyitásról szóló döntés szándéka és célja szerint a járványügyi védekezés szempontjait is figyelembe vette.

Mint írták, a járványügyi védekezést „az Országos Operatív Törzs irányítja, úgy tartjuk helyesnek, ha az operatív törzstől érkező felhívásoknak minden érintett eleget tesz.”

A rakpart és a Lánchíd megnyitásához illeszkedő, a járvány elleni védekezés szempontjainak is megfelelő programelemeket a Fővárosi Önkormányzat részben online formában, részben későbbi időpontban valósítja meg. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elindult a Dél-Buda Városközpont Fejlesztés Újbudán

Elindult a Dél-Buda Városközpont Fejlesztés Újbudán

Az Etele Plaza és a Budapest ONE a jövőbeni növekedés meghatározó katalizátora lesz a dél-budai régióban.

Lenyűgöző lett a felújított Párisi Udvar

Lenyűgöző lett a felújított Párisi Udvar

Négy és fél év után befejeződött a Párisi Udvar rekonstrukciója. A rendkívül komplex, speciális műemlékes feladatok egész sorát felvonultató munka látványos eredményt hozott.
Visszatér az élet a rendes kerékvágásba a Keletinél

Visszatér az élet a rendes kerékvágásba a Keletinél

Május 26-án, vasárnap befejeződtek a Keleti pályaudvar karbantartási munkálatai, így ma hajnalban megindulhatott a menetrend szerinti vasúti közlekedés.

Hirdetés