Hirdetés

Kockuljunk!

Rendhagyó irodabelső Prágából.

A Price f(x) cég kétszintes irodáját a collcoll stúdió a legújabb munkavégzési szokásoknak megfelelően, merész térbeli koncepció alapján alakította ki. Ki gondolná, hogy ennyit tud a legegyszerűbb és legtökéletesebb szögletes test: a kocka. Márciusi tematikánk első közlése mindjárt ódát zeng a geometriához.
 

 

Már a pandémia előtt is nyilvánvaló volt, hogy az irodai munkavégzési szokások alapvetően megváltoztak, erre a COVID csak ráerősített. Amikor a bezártság megszűnt, az is egyértelművé vált, hogy bár az asztalhoz kötött, állandó munkaállomásokkal berendezett irodák háttérbe szorultak, a találkozás és közös munkavégzés továbbra is igény mind a vezetők, mind a dolgozók részéről. A korszerű belsőépítészeti tervezésnek erre a változásra kell reagálnia.

A collcoll stúdió egyedi és látványos módját választotta a Price f(x) irodáinak berendezéséhez. Ehhez pedig egy nagyon egyszerű alapelemet választott, és azt variálta szellemes térbeli komponálással, és markáns anyaghasználattal. A valójában minimalista eszközökkel alakított tér így látványos, vizuálisan és a használat szempontjából is izgalmas installációvá alakult.

 

 

Az eredetileg is általuk tervezett, egyszintes irodateret egy újabb szint bekapcsolásával bővítette a cég. Ezt a téri helyzetet kellett a belsőépítészeknek úgy kezelni, hogy a korszerű munkavégzés megkövetelte kollektív, egymásba folyó terek és a sokféle kommunikációs helyzetre lehetőséget adó, a privát elkülönítést is biztosító téralakítás ne csorbuljon.

A két szintet egy fafurnérral borított kockákból álló installáció köti össze, mely a terület centrumában organikusan terjeszkedve egyszerre bútor, eszköz, tér és lépcső. Ez a szellemes, már-már képzőművészeti igényességű installáció mindent tud, amit a korszerű iroda megkövetel, és megjelenésével állandó stimuláció a kreatív gondolatok megszületéséhez. A furnérozott felületek színének és mintázatának random kiosztása lehetővé teszi, hogy bármikor bővíthessék a rendszert. A meleg fafelütekek domináns vizuális effektusként élnek a szürke beton felületek között. 

A játékos szabályozásságot erősíti a mennyezeti világítás geometrikus rasztere, mely pixelenként szabályozható, így folyamatosan alkalmazkodik a munkavégzés aktuális körülményeihez. Az egész irodában automata rendszer méri és kalibrálja a fizikai paramétereket, a levegőmennyiséget, mozgást, szellőzési igényt, hőmérsékletet. Így a korábbi, négyzetméter/fő alapú helyszükséglet helyett, intelligens módon mindig az aktuális létszám és igény alapján változik az energia-felhasználás.

 

 

A kivilágított mennyezet geometrikus kompozíciója este a nagy üvegfelületeken át Prága éjszakai látképének részévé válik. A cég új irodája exkluzív ikon a nagyvárosi káoszban, és egyúttal kiáltvány az egyszerű elemek kreatív, szerves sorolásával operáló kortárs vizuális szemlélet mellett.

 

Stúdió: collcoll | Web | Facebook | Instagram | Linkedin
Tervezők: Krištof Hanzlík, Šimon Kos, Adam Kössler, Libor Mládek, Mark Kelly
Ügyfél: Price f(x)
Projekt helyszíne: Meteor Center C, Thámova 681/32, 186 00 Prága
A projekt országa: Cseh Köztársaság
Befejezés éve: 2022
Bruttó alapterület: 850 m²
Használható alapterület: 800 m²
 Fotók: BoysPlayNice

 

Forrás: Linka

 

 

További képek a galériában!




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Üzenet a régi jövőből

Üzenet a régi jövőből

Piros űrgömb a hetvenes évek Budapestjén.

Boltívek Iránból

Boltívek Iránból

Egyszerű geometria, sokoldalú működés.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XIII.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XIII.

Fajó János Mozgás II. című képe.

Hirdetés