Jól kitalált, minőségi vontatható otthonokat épít a coloradó-i Land Ark.

2012-ben alapította meg Buena Vista városában lakókocsi tervező/építő üzemét Joni és Brian Buzarde. Az építész-marketing menedzser páros egyéni tapasztalata alapján gondolta újra a lakókocsi fogalmát, és kezdte el fejleszteni az “irodaként, vendéglakként”, de akár alapfelszereltségű lakásnak is alkalmas guruló otthonokat. A Land Ark üzemében készült lakókocsik mindegyike hálófülkéből, zuhanyzós mosdóból és az étkező, nappali, konyha és dolgozó szerepét betöltő, sőt, akár vendéghálóvá is alakítható közös térből áll.

 

 

A pár 2011-ben döntött úgy, hogy mobil ingatlanba költözik. Mivel nem találtak megfelelőt, maguk tervezték, és építették meg gördülő házukat. A ma forgalmazott négy modell elődje, Woody volt az ‘állatorvosi ló’: mivel Joniék benne éltek, alaposan kiismerték a működését, és minden indokolt változtatást végrehajtottak rajta. Ezek a módosítások már az alapfelszereltség részeként kerültek be a további típusokba.

 

 

 

 

2018-ban jelent meg az első, piacra épített változat: a 33 négyzetméteres Drake. A következő típus, a Quatro felépítésében hasonló, de sokkal kisebb elődjénél, mindössze 18 négyzetméter. A Quarto acélvázas szerkezete derékszögű alapról induló, változó dőlésszögű falaival, ferde tetejével szoborszerű hatást kelt. Homlokzatát fekete acél hullámlemez burkolja, ablakai különböző méretűek. A kocsi teljesen hőszigetelt, a hűtő-fűtő csövek, csatorna- és vízvezetékek, valamint az áramkábelek a födémben futnak.

 

 

 

 

A konyhába elektromos főzőlapot, hőlégkeveréses sütőt, valamint jachtokon használatos hűtőt és mosogatógépet építettek be. A konyhaasztal lapját lesüllyesztve a padok háttámlájának felhasználásával vendégágyat kapunk. Végében éjjeliszekrényként funkcionáló, olvasólámpával, USB-töltővel, polccal felszerelt kis falfülkét is kialakítottak. Az igazán keskeny átjáróban találhatók a konyhagépek és egy mosdóval felszerelt pipereasztal, valamint innen nyílik a fürdő és a háló is.

 

 

 

 

A fürdő kihajtható ajtajával a nappali-étkező terétől teljesen leválaszthatók a privát helyiségek. A háló nagyobb belmagassága és világítása “meglepően barlangszerű” hatást kelt, a benne lévő, queen méretű Murphy ágy igény szerint felhajtható. A padlóra laminált burkolat, a falakra és a mennyezetre pedig fehér fenyőburkolat kérült,. A szekrények nyírfából és fehér, laminált furnérból készültek.

 

 

 

 

A mobil lakhatást kedvelők nagy hányada biztosan kielégítő, kényelmes életteret találhat a típusok valamelyikében. Egyedi, stílusos dizájnjukkal, saját, gyártói tapasztalaton nyugvó kialakításukkal, manufaktura-rendszerű építésükkel, ezek a kis lakok minőségi, kellemes otthont nyújtanak. Sőt, amennyiben a jövőben felépülnek, a Land Ark igényes termékpalettájából kialakított mobilotthon-parkok még a fejekben élő lakókocsi-telepek gyakran nyomasztó képét is képesek lesznek újradimenzionálni.

 

 

Land Ark | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: DeZeen

 

 

További képek a galériában!

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kalandorok otthona

Kalandorok otthona

Jól kitalált, minőségi vontatható otthonokat épít a coloradó-i Land Ark.

Amikor a hang teret formál

Amikor a hang teret formál

Az EJTECH kiállításáról.

Gasztronómiai Oscar-díjat nyert az újhullámos magyar méhészet!

Gasztronómiai Oscar-díjat nyert az újhullámos magyar méhészet!

Különleges mézekkel robban be a piacra a Virágbéke.

Hirdetés