Hirdetés

Hátrányos helyzetű iskoláknak segített a Market

Öt hátrányos helyzetű iskolának segített a Market Építő Zrt. a Domestos iskolamosdó felújítási program kiemelt támogatójaként.

 

2016-ban is több társadalmi felelősségvállalási programban vett részt a Market Építő Zrt. Ilyen volt a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programja, amelyben öt hátrányos helyzetű iskola mosdóhelyiségeinek teljes körű felújítását vállalta az építőipari vállalat.

A program a tisztítószert gyártó Unilever és az akcióhoz csatlakozó építőipari cégek összefogásával immár második éve sikeresen működik. A felújítási munkák összehangolását és lebonyolítását 2016-ban a Market Építő Zrt. szakemberei végezték. A mosdófelújítást támogató építőipari partnerek termék adományait, és azok felhasználásának módját szakszerűen koordinálták, így a felújítási munkálatok sikeresen befejeződtek még a tanév megkezdése előtt. Az öt iskola mosdóhelységeinek felújítását 45 kolléga, 10.000 kilométert megtéve, 38 tonna anyagot beépítve, összesen 2.300 munkaórával segítette.

A vállalat 21 éve van jelen a magyarországi építőiparban, az ország számos területén kapcsolatban állnak beszállítókkal, partnerekkel. A mosdófelújítási program azért is fontos számukra, mert közvetett módon több ezer családdal állnak kapcsolatban, a felújításoknak köszönhetően pedig közelebb kerülhetnek ezekhez az emberekhez. Az ország különböző pontjain található hátrányos helyzetű iskolák többségében a program során felújított mosdóhelyiség az egyetlen, amit a gyerekek használnak. Ezért különösen sokat jelent számukra a cégcsoport munkatársainak nagy szakértelmet igénylő munkája, aminek köszönhetően alig néhány hét alatt, rövid határidőn belül javultak a mindennapi higiéniás körülményeik.

Scheer Sándor a 2016-os program lezárását követően így értékelte a Market Zrt. részvételét: „Két évtized után is örömmel látom a kollégáim lelkesedését, amikor a mindennapi kihívások mellett lehetőségük adódik önzetlenül segíteni a rászorulókon. Szerencsére ezeket sohasem munkának, hanem motiváló és iránymutató küldetésként fogják fel. Tudják, hogy egy nagy szervezet csapattagjaként példamutatást is várnak tőlük. Igyekszünk évről-évre a lehetőségeinkhez mérten kiterjeszteni sporttámogatásainkat és társadalmi felelősségvállalás programjainkat. Ezúttal közel 1000 hátrányos helyzetű gyermek higiéniás körülményeit tudtuk javítani – ami önmagában is egy lenyűgöző szám, de építettünk már új otthonokat árvíz vagy tűzkár áldozatául esett családoknak, illetve rendszeresen gyűjtünk cipős doboz adományokat a cégcsoport kollégáival. Az Unilever kezdeményezése egyedülálló, bízom benne, hogy nagy sikerrel folytatódik a 2017-es évben is.”

A Domestos Iskolamosdó Felújítási Program 2016-os akciója keretében Bács-Kiskun megyében a KT Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolája, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Nyírcsászári-Bátorliget-Terem-Nyírderzsi Általános Iskola, Heves megyében a Rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános Iskola Bajza József Tagiskolája, Somogyban a Gamási Általános Iskola és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézménye mellékhelyiségei újulhattak meg.

A 2016-os Domestos Iskolamosdó Felújítási Programról készült kisfilmet az alábbi linken nézheti meg: 

https://www.youtube.com/watch?v=Dm5_n3xB1YA

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megnéztük a Biodóm különleges tetőszerkezetét

Megnéztük a Biodóm különleges tetőszerkezetét

Tavasszal lezárul a szerkezetépítés, a következő ütemben végzik a Hullámvasút rekonstrukcióját.

Már kiadó lakást is találni a BudaParton

Már kiadó lakást is találni a BudaParton

Még néhány napig kedvezményes áfával vásárolhatóak lakások a Kopaszi-gáton.

Két szakmai díjat is besöpört a BudaPart

Két szakmai díjat is besöpört a BudaPart

A Construction & Investment Journal Legjobb lakóingatlan fejlesztés és Grand Prix elismerését kapta meg. 

Hirdetés