Hirdetés

Öt hátrányos helyzetű iskolának segített a Market Építő Zrt. a Domestos iskolamosdó felújítási program kiemelt támogatójaként.

 

2016-ban is több társadalmi felelősségvállalási programban vett részt a Market Építő Zrt. Ilyen volt a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programja, amelyben öt hátrányos helyzetű iskola mosdóhelyiségeinek teljes körű felújítását vállalta az építőipari vállalat.

A program a tisztítószert gyártó Unilever és az akcióhoz csatlakozó építőipari cégek összefogásával immár második éve sikeresen működik. A felújítási munkák összehangolását és lebonyolítását 2016-ban a Market Építő Zrt. szakemberei végezték. A mosdófelújítást támogató építőipari partnerek termék adományait, és azok felhasználásának módját szakszerűen koordinálták, így a felújítási munkálatok sikeresen befejeződtek még a tanév megkezdése előtt. Az öt iskola mosdóhelységeinek felújítását 45 kolléga, 10.000 kilométert megtéve, 38 tonna anyagot beépítve, összesen 2.300 munkaórával segítette.

A vállalat 21 éve van jelen a magyarországi építőiparban, az ország számos területén kapcsolatban állnak beszállítókkal, partnerekkel. A mosdófelújítási program azért is fontos számukra, mert közvetett módon több ezer családdal állnak kapcsolatban, a felújításoknak köszönhetően pedig közelebb kerülhetnek ezekhez az emberekhez. Az ország különböző pontjain található hátrányos helyzetű iskolák többségében a program során felújított mosdóhelyiség az egyetlen, amit a gyerekek használnak. Ezért különösen sokat jelent számukra a cégcsoport munkatársainak nagy szakértelmet igénylő munkája, aminek köszönhetően alig néhány hét alatt, rövid határidőn belül javultak a mindennapi higiéniás körülményeik.

Scheer Sándor a 2016-os program lezárását követően így értékelte a Market Zrt. részvételét: „Két évtized után is örömmel látom a kollégáim lelkesedését, amikor a mindennapi kihívások mellett lehetőségük adódik önzetlenül segíteni a rászorulókon. Szerencsére ezeket sohasem munkának, hanem motiváló és iránymutató küldetésként fogják fel. Tudják, hogy egy nagy szervezet csapattagjaként példamutatást is várnak tőlük. Igyekszünk évről-évre a lehetőségeinkhez mérten kiterjeszteni sporttámogatásainkat és társadalmi felelősségvállalás programjainkat. Ezúttal közel 1000 hátrányos helyzetű gyermek higiéniás körülményeit tudtuk javítani – ami önmagában is egy lenyűgöző szám, de építettünk már új otthonokat árvíz vagy tűzkár áldozatául esett családoknak, illetve rendszeresen gyűjtünk cipős doboz adományokat a cégcsoport kollégáival. Az Unilever kezdeményezése egyedülálló, bízom benne, hogy nagy sikerrel folytatódik a 2017-es évben is.”

A Domestos Iskolamosdó Felújítási Program 2016-os akciója keretében Bács-Kiskun megyében a KT Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolája, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Nyírcsászári-Bátorliget-Terem-Nyírderzsi Általános Iskola, Heves megyében a Rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános Iskola Bajza József Tagiskolája, Somogyban a Gamási Általános Iskola és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézménye mellékhelyiségei újulhattak meg.

A 2016-os Domestos Iskolamosdó Felújítási Programról készült kisfilmet az alábbi linken nézheti meg: 

https://www.youtube.com/watch?v=Dm5_n3xB1YA

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Garanciális projektmenedzser

Garanciális projektmenedzser

Munkalehetőség azonnali kezdéssel.

Kivitelezési műszaki előkészítő mérnök

Kivitelezési műszaki előkészítő mérnök

Munkalehetőség elhivatott, kiváló minőségi munkára elkötelezett munkavállalónak.

Több mint 80 ezren nézték meg az új reptéri utasmóló videóját

Több mint 80 ezren nézték meg az új reptéri utasmóló videóját

Pontosabban Magyarósi Csaba videóját, amit az influencer január 16-án posztolt.

Hirdetés