Hirdetés

Természetesen a járvány hazai építészszakmát érintő gazdasági hatásairól van szó.  

A Magyar Építész Kamara online felmérést készített a koronavírus-járvány hatásairól. A kérdőívet a szakmagyakorlók mintegy harmada kitöltötte, a kamara pedig elemezte a kapott adatokat, és már el is juttatta a döntéshozóknak a javaslatait, amelyek tompíthatják a járvány negatív következményeit, és segíthetnek visszatérni a járvány előtti gazdasági növekedéshez.

A MÉK a napokban online felmérést végzett a koronavírus-járvány hatásairól. A szakmagyakorlók teljes körét kérdezte arról, mit tapasztalnak a gyakorlatban, mik a kilátásaik és milyen intézkedéseket tartanának szükségesnek a járvány negatív hatásainak enyhítésére. Mint írják,

a 9685 aktív szakmagyakorló közel harminc százaléka, 2777 ember válaszolta meg a kérdőívet, ezt az aktivitást ezúton is köszönjük minden kitöltőnek!

A kérdőív vállalkozásokra és alkalmazottakra vonatkozó felmérési adatai, grafikonjai, valamint az egyes kérdésekre adott válaszok elemzése is elérhető a kamara honlapján.

Önmagában a gyors felmérés és a kitöltők nagy száma is jelentős lépés, ám a MÉK ezen felül az eredmények alapján máris jelezte a járvány okozta negatív jelenségeket a döntéshozók felé, igyekezvén mérsékelni a folyamat negatív hatásait mind a gazdaságra, mind az építőipari ágazatra, mind pedig a tagjaira.

A kamara reméli, hogy az elemzés alapján kidolgozott javaslatai „biztosítékot nyújthatnak arra, hogy a járvány elmúltával a gazdaság mielőbb talpra tud állni, és közös erővel vissza tudunk térni a járvány előtti időszak gazdasági növekedési pályájára”.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Enyhít a koronavírus hatásain az Építész Kamara

Enyhít a koronavírus hatásain az Építész Kamara

Természetesen a járvány hazai építészszakmát érintő gazdasági hatásairól van szó.  

Csúcsdizájn a hegycsúcsok közt

Csúcsdizájn a hegycsúcsok közt

Természet és épület harmóniája a Královka Hotelben.

Szálcement homlokzatburkolat különböző épületeken

Szálcement homlokzatburkolat különböző épületeken

Mert a természetes és természetesen szép anyag bármilyen épületen megállja a helyét.

Hirdetés