A tégla kapta a főszerepet az indiai Mind Manifestation designstúdió új irodájában.

Az indiai Pune városában, jellemzően lakossági megrendeléseken dolgozik a Mind Manifestation Design építésziroda. Székhelyüket nemrégiben az általuk felújított, korábban lakóépületként funkcionáló létesítménybe tették át, ami a szomszédos dombnak köszönhetően a Studio by the Hill nevet kapta. Az újratervezés eredményeként a környék földszíneiben pompázó, nyitott, áramvonalas tér jött létre. Perforált téglaelemek és íves fapanelek teszik élhetővé a helyet, miközben a természetes világítás szabályzásába is besegítenek.
 

 

A 97 négyzetméteres, egyterű irodában a különböző funkciók leválasztásához csak a legszükségesebb részeken használtak üvegfalakat. A helyiségeket a stúdió melletti dombhoz igazodva tervezték meg, és helyezték el, az anyag- és színpaletta ízlésesen illeszkedik a környezet változatos világához. Az áramlás érzetét erősítik az épületben finom íves elemekkel lekerekített kiszögellések, sarkok. A természet ettől nem csak bejut, hanem végig is hullámzik az irodán. A helyiségek többsége a keleten álló dombra néz, a természetes fény kellemes megvilágítást nyújt a tűző napfény megterhelő ragyogása, melege nélkül.

 

 

Betonpadlón álló kőrisfa bútorok, valamint természetes téglaburkolat került az irodatérbe. Magas, pasztellzöld falak és mennyezet teszi teljessé a Mind Manifestation Design dolgozóinak munkakörnyezetét. Újrahasznosított papírhengerek tűnnek fel számos kísérleti megoldásban, például árnyékolók, üléstámlák, vagy egyedi részletekkel operáló, nyitott polcok formájában.

 

 

A bejárati zóna nyitott, padlóburkolata natúr tégla, az itt lévő recepciós pult is ebből „nő ki”. A határtalanság érzetét kelti, hogy ez az anyaghasználat folytatódik a terasz felé is. Perforált téglapanelek szűrik, lágyítják a multifunkciós térbe jutó fényt és ugyanilyen téglahomlokzat változtatja hűs fuvallattá az élesen beeső, déli napsugarakat is. A megfelelő hőkomforthoz a hársfával borított falak, és a déli oldalon lévő, eltolható téglarácsozat is nagymértékben hozzájárul.

 

 

Asztalok, pultok, padok, árnyékolás, padlóburkolat – mind-mind téglából, ebből a viszonylag könnyen elérhető, megmunkálható, számtalan jó tulajdonsággal rendelkező anyagból. A Mind Manifestation Design saját irodájával igazán jó példával jár elöl: különösebb lemondások nélkül is van mód a környezetünkkel, tradícióinkkal összhangban lévő, emellett mégis letisztult, kortárs design enteriőrt kialakítani.

 

Mind Manifestation Design | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: Designboom

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Égetett térháló

Égetett térháló

A tégla kapta a főszerepet az indiai Mind Manifestation designstúdió új irodájában.

„Csakis akkor tudok dolgozni, ha nők között vagyok”

„Csakis akkor tudok dolgozni, ha nők között vagyok”

Megjelent a Lechner Ödön írásait közreadó könyv.

Minecraft a kertben

Minecraft a kertben

Svéd csúcstervezők hozták el Magyarországra a tökéletes kültéri konyhát.

Hirdetés