Hirdetés

Újra az egyik legjobb pesti ingatlanfejlesztés lett a Cordia beruházása.

Újabb elismerést érdemelt ki Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője, a Cordia. A Futureal-csoporthoz tartozó társaság projektjei közül ezúttal a budapesti XIII. kerület magas presztízsű, dinamikusan fejlődő részén, a Duna-part szomszédságában épülő Marina Life nyerte el a legjobb pesti ingatlanfejlesztés díját a 100 lakásosnál nagyobb beruházások körében. A Portfolio Lakás 2018 Konferencia résztvevői szavazták meg a portál olvasóinak voksai alapján szűkített listákból a legjobbakat.

 A népszerű és magas presztízsű Marina part átfogó fejlesztése részeként épül fel a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia minőségi társasháza, a Marina Life. Az építkezés 2018 áprilisában indult el, az első ütemben épülő 206 otthont a tervek szerint 2020 első negyedében adják át, míg a hasonló volumenű második ütem 2020 harmadik negyedében készülhet el. Az épület szomszédságában két további Cordia-fejlesztés is megvalósul: a Marina Garden építkezése már elkezdődött és hamarosan indulnak a vízparti Marina Portside munkálatai is.

A most díjazott fejlesztés különlegessége a tágas belső kert, illetve az, hogy a Marina Life mindössze néhány perc sétára található a Duna-parttól, a leendő lakókat így nyugodt, kényelmes környezet várja. A terület közlekedési kapcsolatai is kiválóak, hiszen Budapest első számú irodafolyosója, a Váci út mindössze 250 méter távolságra van, így mind a Belváros, mind az M0 körgyűrű könnyen megközelíthető. Szintén a közelben található az M3-as metró, a dunai hajójáratok és számos busz megállója, de néhány saroknyira van a főváros egyik legfontosabb bevásárló- és szórakoztató központja, a Duna Plaza is.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az idén is díjat érdemelt ki egy fontos Cordia-projekt” – mondta Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója. Hozzátette: „az elismerés azért is fontos, mert számunkra a Marina part – a klasszikus zöldövezeti és belvárosi helyszínek mellett – új fejlesztési helyszínnek számít. A szintén itt épülő Marina Garden lakásai közel 100%-ban már vevőre találtak, a közvetlenül a vízparton megvalósuló Marina Portside pedig az idei Lakásvásáron mutatkozott be először”.

Nem ez az első rangos, szakmai elismerés a Cordia és a Futureal-csoport történetében. A Portfolio tavalyi lakáskiállításán az egyik utolsó bel-budai telken épülő Kapás21 nyerte el a legjobb budai ingatlanfejlesztés díját a 100 lakásosnál kisebb beruházások körében, tavalyelőtt pedig a Thermal Zugló 2 bizonyult a legjobb pesti ingatlanfejlesztésnek a nagy lakásásszámú projektek körében. A közelmúlt egyik legkiemelkedőbb városmegújítási projektje, a Corvin sétány megkapta az ULI (Urban Land Institute) Global Awards for Excellence díjat, az International Property Awardot, a FIABCI (International Real Estate Federation) hazai és nemzetközi Nívódíját is. 

Az épületet a Puhl és Dajka Építész Iroda tervezte.

forrás: sajtóközlemény




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Budapest leghosszabb parkja mellett épülnek otthonok

Budapest leghosszabb parkja mellett épülnek otthonok

Egy 23 kilométer hosszú zöld folyosó egyik szakaszán épül a Thermal Zugló.

A lakásárak emelkedéséhez is vezethet a kedvezményes áfa

A lakásárak emelkedéséhez is vezethet a kedvezményes áfa

A megoldás az ötszázalékos áfa hosszú távú bevezetése lenne.

Jelentősen bővül az újlakáskínálat az ötszázalékos áfának köszönhetően

Jelentősen bővül az újlakáskínálat az ötszázalékos áfának köszönhetően

Több mint 500 otthonból álló csomagot jelentett be a Cordia.

Hirdetés