Dán építészek master planja a Lágymányosi-öböl körül.

A Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. bemutatta a 2016-ban induló BudaPart projekt látványterveit. A Dél-Budán, a Duna-parton megvalósuló fejlesztés keretében magas minőségű lakóházak és irodák épülnek. A BudaPart beépítési koncepciójának megalkotására  a komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező dán várostervező irodát, az Adeptet kérték fel. 

A Kopaszi gátat és az azzal szemközti területet 2015 decemberében vásárolta meg a hazai tulajdonú a Market Csoport, amelyekhez később tulajdonostársként csatlakozott a katari hátterű Constellation Hotels Holding Ltd is. A katari pénzügyi befektető bevonása komoly tőkeerőt jelent, míg a Market Csoport 20 éves, építőiparban szerzett tapasztalata garancia a minőségi, professzionális kivitelezésre és a határidők pontos betartására. A beruházás keretében épülő intelligens otthonok és környezettudatos irodák tökéletesen megfelelnek az innovatív nemzetközi trendeknek. 
„A BudaPart lokációja egyedülálló Budapesten: Budán, közvetlenül a Duna-Parton, a Kopaszi gát közparkja szomszédságában valósul meg a beruházás.  Arra törekszünk, hogy az itt lakók és dolgozók megtalálják az otthonuk kényelmét, a feltöltődés lehetőségét egy változatos és ehhez minden igényt kielégítő környezetben.  A BudaPart különlegessége, hogy a beruházás teljes területének 65%-a közpark vagy vízfelület. A jelenleg is működő rekreációs parkterület teljes egészében megmarad, amelynek állagmegőrzéséről folyamatosan gondoskodunk, sőt további fejlesztéseket is tervezünk.”  ̶  mondta Árendás Gergely, a Property Market ügyvezető igazgatója.

kép © Market Property

A több fázisban megvalósuló projektet változatos utcakép és magas presztízsű ingatlanok jellemzik majd. Az egyedülálló, öbölmenti társasházak változatos elrendezésűek lesznek, a garzontól a több hálószobás lakásokig széles portfólióból válogathatnak majd az érdeklődők. Az A+ kategóriás, 15-35 ezer négyzetméteres irodaházak pedig tökéletes székhelyprojekt-helyszíneket, illetve kiváló munkakörnyezetet biztosítanak a kis-, közepes- és nagyvállalatok számára.  

„A Lágymányosi-öböl területe nemcsak a XI. kerület, hanem egész Budapest számára kiemelten fontos lokáció. Ezért különös öröm Újbuda számára, hogy hosszú idő után végre megindul az ingatlanfejlesztés a területen.” – tette hozzá Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda  polgármestere. Mint mondta: "A jelenlegi tervek alapján úgy értékeli, nem pusztán lakások épülnek, hanem a hozzá tartozó közösségi szolgáltatások, közlekedési kapcsolatok, szociális létesítmények is létrejönnek, amelyek a városnegyed élhetőségét javítják. Mindezekkel együtt biztosítva látja az önkormányzat, hogy hosszú idő után teljes értékű városrész-fejlődés indulhat el a BudaPart segítségével."

kép © Market Property

„Cégünk hitvallása szerint kizárólag olyan projektek megtervezésében veszünk részt, amelyekben őszintén hinni tudunk, és valódi kihívást jelentenek számunkra. Az általunk készített beépítési koncepció változatos beépítési megoldásait a terület csodálatos adottságaira figyelemmel javasoljuk, a terv megvalósulásakor egy igazán XXI. századi városnegyed alakulhat ki a Duna partján.” – nyilatkozta Anders Lonka, az Adept alapító-tulajdonosa és vezető építésze. A 2006-ban alapított Adept számos nemzetközileg elismert várostervezései projektet vitt sikerre, így pédául a svéd Royal Seaport tervezése is a nevükhöz fűződik. 

Az ADEPT elhelyezkedését tekintve Dánia fővárosában, Koppenhágában található. Legfőbb feladatai közé tartozik építészeti tervek kidolgozása és megvalósítása, valamint a tájépítészet is. A studiót 2006-ban alapította Anders Lonka, Martin Lauresen és Martin Krogh Dániában. Tíz év elteltével is fontos feladatuknak tekintik a cég kreatív vezetését és stratégiai fejlődését. Az ADEPT kizárólag általuk előre megválasztott projektekben vesz részt. Sajátos látásmódjuk teszi lehet