A Sétaműhellyel Újbudán a fenntarthatóság nyomában.

A Bolygóbarát Budapesten házi kovászból készül a kenyér, csomagolásmentes a dezodor, vegán a fagyi és használt termálvíz adja az ingyenes jacuzzi-alapot. A Ringier Axel Springer médiavállalat kezdeményezésére született a Sétaműhely új, interaktív sétája, amely azt mutatja be a Bartók Béla úton és környékén, hogy milyen (lehet) a fenntartható és környezetbarát vállalkozások mentén fejlődő nagyváros.

 

A Bolygóbarát Budapest séta olyan kezdeményezéseket és vállalkozásokat mutat be, amelyeknek filozófiája a közös értékek megőrzése, a jövőtudatosság. Újbuda dinamikusan fejlődő központja a Bartók Béla út, ahol egyre másra nyílnak a kávézók, galériák, designerműhelyek – ezek közös jellemzője a fenntartható és környezetbarát működés.


A séta rávilágít arra, hogy a nagyvárosban is élhetünk bolygóbarát életet, amelynek alapja a tudatos fogyasztás, a fenntartható közösségek működtetése, az esélyegyenlőség megteremtése és a zöld értékek védelme.

 

A program megszületését a Ringier Axel Springer Magyarország fenntarthatósági programja ihlette. A RAS Magyarország a magyar médiapiac egyik vezető vállalata, jelentős hatása és befolyása van a külső környezetre. Mindezek miatt elkötelezettek, hogy a fenntartható fejlődést képviseljék, és infotainment programjukon keresztül minél többeket érzékenyítsenek a közös értékek megőrzésére.

A klímaváltozás hatásai évről évre erősebben befolyásolják mindennapjainkat. Cselekednünk kell, ha változást akarunk elérni! És mi cselekszünk is: tájékoztatunk, edukálunk, érzékenyítünk. Mert úgy hisszük, a média ereje felelősséggel jár. A Bolygóbarát Budapest fenntarthatósági séta megrendelésekor is ez vezérelt bennünket: egy olyan program összeállítására törekedtünk a Sétaműhellyel, amely egyszerre érzékenyít, közérthetően edukál és kínál kellemes, „zöld” kikapcsolódást. Mi így segítjük elő a tudatosabb döntéseket, egy élhetőbb bolygóért!” – Kovács Tibor, a Ringier Axel Springer Magyarország ügyvezető-igazgatója

Sétavezető: Péczely-Kozák Zsuzsanna művészettörténész

A séta időpontja: 2021. október 16. (szombat) 10:30

Találkozás: 1111 Budapest, Szent Gellért tér 1. Forrásház

Végállomás: 1111 Budapest, Saru utca 11.

Időtartam: 2,5-3 óra

Kíváncsi vagy, hogy mi minden vár a Sétaműhely új programján?

Regisztrálj ITT!

spontán grillező és szociális “jacuzzi” a Gellért fürdő tövében
csomagolásmentes bolt – hogy redukáljuk a szeméttermelést
kortárs designbolttal összekötött adománybolt – hogy tudd, ami neked nem kell, másnak kincs lehet
vegán fagyi, hamburger és kürtőskalács – hogy csökkentsük az állattartás okozta ökológiai lábnyomot
organikus kozmetikumok a legnagyobb drogérialáncokban
bankfiók közösségi ponttal és fair trade biokávézóval – hogy tanulj a zöld bankolásról és egyéb fenntartható modellekről
a Down Alapítvány foglalkoztatóháza – hogy senkit se veszítsünk el útközben
közösségi kert – ahol mindent megtudsz a komposztálásról és a főváros madárvilágárólHa tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új szín a városi séták palettáján: Bolygóbarát Budapest

Új szín a városi séták palettáján: Bolygóbarát Budapest

A Sétaműhellyel Újbudán a fenntarthatóság nyomában.

Sétaünnep ingyen Budapesten

Sétaünnep ingyen Budapesten

A Sétaműhely grátisz kínálja tematikus sétáit augusztus huszadika alkalmából

Brutalizmus testközelből

Brutalizmus testközelből

Városi séta a KÉK-kel a Thököly úti OKISZ székházhoz

Hirdetés