Hirdetés

A Hello Wood már az utódait tervezi a WorkStation kabinnak, amely díjat nyert a German Design Council által alapított ICONIC Awardson.

Újabb díjat kapott a Hello Wood távmunka kuckója, a WorkStation kabin: a Német Formatervezési Tanácstól kapott elismerése jelzi annak az építészeti szemléletnek jelentőségét, amely nem a tér nagyvonalúságát helyezi előtérbe, hanem a limitált alapterületen megvalósított komplex térélményt, a tér praktikusságát és az épület fenntarthatóságát értékeli.

A WorkStation kabin tervezése során a Hello Wood csapata olyan minőségi tér megalkotására törekedett, amely mérete ellenére optimális térérzetet nyújt, és jól átgondolt komplexitásából fakadóan sokféle funkció ellátására alkalmas a megrendelők egyedi elképzeléseinek utat engedve. A kabin hang- és hőszigetelt falai nyolc négyzetméternyi teret rejtenek, amely extra „helyiségként” vagy éppen önálló minilakként is megállja a helyét. A lapra szerelhető szerkezetből adódóan gyorsan és egyszerűen felállítható a kert végében, üres telken, vízparton vagy irodaház udvarán (vagy akár benne is). 


 

Az első WorkStation kabinok hat főnek is kényelmes privát tárgyaló és dolgozó szobának készültek, beépített bútorzattal, de a poligonális forma több lehetőséget is rejtett. Megépült azóta a GameStation verzió, egy szivaccsal bélelt játszókuckó gyerekeknek, ahol a kifelé dőlő falsíkok kényelmes háttámaszt biztosítanak videojáték vagy mesenézés közben. Emellett a WorkStationök design-szállásként is megállják a helyüket. A konfigurációk sora nem áll meg itt, a Hello Wood már tervezi a fémborítású, futurisztikus CyberStationt és a SaunaStationt, amely nevének megfelelően kerti, szanuának készül.

„A felhasználók igényeire reflektáló termékfejlesztésének köszönhetően a futurisztikus kapszulánk lapra szerelhető változatban már Európán kívülre is szállítható. Az idei év eredményei alapján az egyedileg sorszámozott design termék 2022-ben közel száz helyen tud majd megépülni” – meséli Huszár András, a Hello Wood vezetője.

Nemcsak az újabb nemzetközi elismerés miatt él izgalmas időket a Hello Wood, a korábban leginkább installációiról ismert cég léptékváltáson megy át az utóbbi időszakban. A jövőben „design and build” építészirodaként az első koncepciótervektől a teljes kivitelezésig viszik majd végig a projekteket.

„Amellett, hogy határon túl is terjeszkedünk és jelenleg több külföldi projektet készítünk elő, Magyarországon minden eddiginél nagyobb szabású projektjeink zajlanak. Elkészültek az egyedülálló Normafa Lombkoronasétány izgalmas kiviteli tervei és amire a legbüszkébb vagyok: az öthektáros balatonfelvidéki telkünkön, saját tervezésű és üzemeltetésű glamping resort szálláshely épül, amit idén meg is nyitunk” – foglalja össze a stúdió évét Tóth Krisztián, a Hello Wood Zrt. elnöke és társtulajdonosa.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ház a tó fölött

Ház a tó fölött

Kabin Csehországból a Les Archinautes irodától.

Cities by Labrosse | Szikla kabinok

Cities by Labrosse | Szikla kabinok

Labrosse Dániel karakterei – aktuális tematikánkhoz illeszkedve – ezúttal egy kabinba költöznek.

Periszkóp az erdőben

Periszkóp az erdőben

Zsindelyes, kerek ablakos tornyokat emelt az erdőbe a Studio Precht.

Hirdetés