Virágzó falak

A torinói ATP tenisztornára készült Serena Confalonieri új installációja.

Serena Confalonieri a grafikai, textil-, enteriőr- és terméktervezés területein alkot. A milánói művészeti vezető-designer jellegzetes, színes stílusa mély érzelmekkel bír, formavilágát a parabola és más geometrikus alakzatok jellemzik. Munkáinak különleges karaktert kölcsönöz a meglepő anyagpárosítás, a játékosság és a finom irónia. A designer Torinóban, a Nitto ATP tenisztorna alkalmából mutatta be a Volée helyspecifikus installációt.

 

 

A torinói Teatro dei Ragazzi adott otthont a Woodland művészeti- és design kiállításnak, ennek részeként mutatkozott be munkájával Confalonieri. A Volée a Teatro dei Ragazzi kiemelt, exkluzív épületében, a LEA-ban (Lead Exclusive Area) kapott helyet, és az ATP, a Sport and Heatlh és az Olasz Teniszszövetség nemzetközi vendégeinek fogadására készült.

 

 

Az installációt az érintetlen természet koncepciója ihlette, témája a vadonhoz való visszatérés lehetőségét kínálja. A megteremtett szituációban az ember megszabadul a civilizáció hatásaitól, és visszanyeri az ösztönök által vezérelt, harmonikus élet szabadságát. Serena Confalonieri elképzelése szerint

az élővilág visszakúszik az ember által épített környezetbe, átszövi azt, hogy végül visszaszerezze elkobzott területeit.

 

A designer Pelma poriuretán habból készült paneleket használt a padok, asztalok és a recepció kialakításához, ezek mindegyikét a klasszikus oszlopokat idéző, függőleges bemarásokkal mintázta. A Volée élénk, lila, narancs, zöld, sárga és fehér színű, szárított növénykompozíciója uralja a teret: életre kel, és elsőre megragadja a tekintetet, ahogy előtör a sárga-szürke habfalak közül.

 

 

A vegetáció a Volée kompozíciójának statikus, örökkön létező eleme, ami erőre kap, és eluralkodik az architektúrán. Confalonieri képzete a valóság és fikció határára sodorja, és egyfajta idegenérzettel ruházza fel a bent tartózkodót. A Nitto ATP tornára és azon belül a teniszjátékosok finom, elegáns mozdulataira az egyedi installáció könnyed és kecses íveivel reflektál.

 

 

Serena Confalonieri | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: CORA

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Virágzó falak

Virágzó falak

A torinói ATP tenisztornára készült Serena Confalonieri új installációja.

Ezüst Ácsceruza díjat kapott Dénes Eszter, valamint megosztva Somogyi Krisztina és Kovács Dániel

Ezüst Ácsceruza díjat kapott Dénes Eszter, valamint megosztva Somogyi Krisztina és Kovács Dániel

Idén már a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) kezeli a díjat.

Forradalom helyett kis lépésekben jöhet az építőipar digitalizációja

Forradalom helyett kis lépésekben jöhet az építőipar digitalizációja

Az első lépés pedig az Intelligens Szállítólevél bevezetése lehet, hónapokon belül. 

Hirdetés