Designlámpa guide, best of május a Be Light!-tól.

A tökéletes belső enteriőr kialakításához elengedhetetlen a megfelelő megvilágítás, mely nemcsak funkcióját tölti be, de túl is mutat azon, vagyis designelemként is alkalmazható. Mivel a Be Light! folyamatosan szemmel tartja az aktuális lámpatrendeket, ismét készített egy válogatást a hónap legjobbjaival. Íme a májusi lista!

Látványosan izzó fémgyűrűk

A FLOS Noctambule egy átlátszó, fúvott üveg modulokból készült, szinte már éterien tökéletes szobrászati remek. A lámpatest nappali fényben szinte láthatatlan, alakját csak sötétedés után vázolják fel a meleg, izzó fénygyűrűk, amelyek lenyűgöző légkört teremtenek minden környezetben. Nem csoda, hogy 2020-ban a Konstantin Grcic Noctambule kollekciójának formaterve nyerte a ELLE Deco International Design Awards első díját Világítás kategóriában.

Metálos csillogás

A Fontana Arte számára 1932-ben Gio Ponti által tervezett Bilia lámpakompozíció két elemi geometriai forma egyesüléséből született meg. Az új Bilia Mini kollekció az ikonikus design mellett kompaktabb mérettel, és a színek széles skálájával nyűgöz le: a kollekcióban a káprázatos króm- és szaténhatású bevonatoktól kezdve a divatos pasztellekig mindent megtalálsz.

Akusztika és világítás egyesítése

A Fabbian hatalmas cintányérra emlékeztető Acustica lámpái az eredeti funkciójuk mellett elnyelik a zavaró környezeti zajokat, ezzel magas szintű akusztikai kényelmet is biztosítanak. Dönthető pozíciójuk és könnyed megjelenésük pedig lehetővé teszi a lámpák dinamikus és kreatív elrendezését, melynek köszönhetően remek választás nyilvános terekhez, például éttermekbe és luxus irodákba, valamint nagyobb méretű lounge helységekhez. (Design by Gio Minelli & Marco Fossati.)

BE LIGHT! honlap  I  Facebook  I  Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Formabontó asztali lámpák

Formabontó asztali lámpák

Asztali lámpák a Be Light!-tól.

Világítás és akusztika egyesülése

Világítás és akusztika egyesülése

Designlámpa guide, best of május a Be Light!-tól.

A hazai designcég, ami ellenáll a szirénhangoknak

A hazai designcég, ami ellenáll a szirénhangoknak

Keskeny ösvényen járva vált a LumoConcept a designlámpák hazai piacának meghatározó szereplőjévé, és a következő lépéseit is a szerves fejlődés jegyében teszi meg.

Hirdetés