Hirdetés

A Gödöllői Iparművészeti Műhely a szecessziós gödöllői művésztelep szellemiségén alapuló kortárs műhely és alkotóközösség, amely művészetszervezői, oktatási tevékenységével az egykori művésztelep művészeinek attitűdjét és életszemléletét tartja életben. Legújabb, Tükröződések című kiállításukon ötvenhat képző-és iparművész alkotásait mutatják be, amelyhez kapcsolódóan június 4-én szombaton támogatói aukciót is szerveznek a GIM épületének felújítására.

 

 

A Gödöllőn és környékén élő hivatásos, országosan és nemzetközileg elismert művészeket tömörítő GIM 1998-ban alakult. Az elmúlt 23 évben a GIM számos képző-és iparművészeti kiállításnak, animációs és költői estnek, szakmai beszélgetésnek és workshopnak, divatbemutatónak, közösségi művészeti projektnek és összművészeti eseménynek adott helyet. Ezalatt a két évtized alatt több száz professzionális művész alkotását mutattuk be, emellett professzionális képző-és iparművészeti tanfolyamokat, tehetséggondozó projekteket szerveztünk az érdeklődőknek és továbbtanulni vágyóknak.

Az ötvenhat képző-és iparművész alkotásait bemutató Tükröződések című kiállítás a Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben lévő, frissen felújított, műemlékvédelem alatt álló Várkapitányi Lak kétszintes épületében kap helyet. A kiállításon több generáció művészei vesznek részt, a GIM első húsz évének neves, országosan elismert alkotói mellett kiemelt helyet kapnak a fiatal művészgeneráció képviselői is, akik az elmúlt négy évben mutatták be alkotásaikat a GIM kiállítótermében. Ezzel a koncepcióval a múlt, a jelen és a jövő összekapcsolását szeretnék megvalósítani.

 

 

TÁMOGATÓI PROGRAM

2022-ben elindították támogatói programjukat, amelynek keretében a Gödöllői Iparművészeti Műhely alkotóházának és kiállítóterének felújítására gyűjtenek, amely már évek óta elengedhetetlen annak érdekében, hogy megfelelő körülményeket biztosítsanak komplex, és egyre gazdagodó művészeti programjuk megvalósításához – a művészeti alkotáshoz, a tehetséggondozáshoz és a művészet közvetítéshez.

 


 

A TÁMOGATÁS MÓDJAI:

AUKCIÓ & VÁSÁR | 56 MŰVÉSZ I 150 MŰTÁRGY

A GIM épületének felújítására szervezett vásárra és aukcióra 56 professzionális képző-és iparművész ajánlotta fel alkotásait. A támogatói összefogás kiemelt eseményeként előzetes regisztrációhoz kötött aukciót szerveznek, amelynek keretében minden művésztől egy kiemelt műtárgy kerül árverésre. A kiállítás időtartama alatt támogatói vásárukon több mint 100 képző-és iparművészeti műtárgy lesz megvásárolható. A támogatói műtárgyak listája megtekinthető a weboldalukon.


FLORÁRIUM TÁMOGATÓI TERMÉKEK

A Florárium mentorprogram keretében a GIM fiatal textiltervező növendékei által tervezett, a gödöllői szecessziós művésztelep alkotásaiból inspirálódott mintatervek támogatói termékek – printek, füzetek, vászontáskák, kendők, párnahuzatok – formájában lesznek elérhetőek a kiállítás időtartama alatt.


KIÁLLÍTÁS BELÉPŐJEGY

A művészek felajánlásai mellett kiemelt fontosságú a látogatók bizalma és támogatása, akik a kiállítás megtekintésével támogatják a GIM épületének felújítását, tevékenységünk folytonosságát. A kiállítást 1500 Ft-os felnőtt és 800 Ft-os diák/nyugdíjas támogatói belépőjeggyel lehet megtekinteni. A programhoz kapcsolódva a meghívott művészek összefogása kiemelt jelentőséggel bír, akár csak a kiállítást látogató közönség hozzájárulása és támogatása. Felajánlásokat a műtárgy vásárláson kívül is köszönettel fogadják.

 

 

A Tükröződések című kiállítás július 31-ig látogatható.

KURÁTOROK | Katona Szabó Erzsébet Ferenczy Noémi-díjas, érdemes textilművész és Hidasi Zsófia textiltervező művész, a Gödöllői Iparművészeti Műhely művészeti vezetője

A zártkörű aukció időpontja I 2022. június 4., szombat 19 óra
Az aukciót vezeti I Sipos Tünde művészettörténész
A zártkörű VIP aukción való részvételi szándékot az info@gimhaz.hu e-mail címen legkésőbb május 30-ig lehet jelezni.

 

Forrás: sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Életszőttesek | Matrix of Flowers

Életszőttesek | Matrix of Flowers

KIállítás a Gödöllői Iparművészeti Műhelyben

Természetes monokróm a GIM-ben

Természetes monokróm a GIM-ben

A kiállítás négy fiatal vizuális művész alkotásait mutatja be.

Hirdetés