Hirdetés

Az eseménnyel a természet fontosságáról emlékeztek meg.

Nem mindennapi koncerttel ünnepelte meg a barcelonai Gran Teatre del Liceu a karanténból való kiszabadulást: az újranyitás első előadását 2292 cserepes növénynek adták, így tisztelegve a természet előtt.

A "Concert for the biocene" ötlete Eugenio Ampudia konceptuális művésztől származik, aki Puccini Crisantemi alkotásával szeretett volna hangot adni abbeli örömének, hogy a korlátozások alatt rátalált a természetre. Hallgatta a madarak csicsergését, figyelte a növények növekedését, és úgy gondolta, hogy az ember és a természet közötti jó és szükséges kapcsolat megörökítésére az operaházi performansz a legalkalmasabb. Az operaház igazgatója, Victor Garcia De Gomar örömmel fogadta az ötletet, 

szerinte az előadás egy igazán finom metafora volt, egy vizuális költemény, amely a szépsége mellett meg is mosolyogtatja az embert. 

A világ lakosságának nagy része a karantén ideje alatt bezárkózott otthonába, a bezártság és a mentális problémák ellensúlyozására a szabadba való kilépés és a friss levegőn töltött idő fontossága most értékelődött fel igazán. A művész azt reméli, hogy a természettel való újraértékelt kapcsolat a járványmentes időszakban is fennmarad, és végérvényesen rájövünk arra, hogy mekkora szükségünk van zöld környezetre.

A koncert után a helyi faiskolából kiválasztott növényeket 2292 egészségügyi dolgozónak adományozták, a legtöbbet a barcelonai kórház kapta, amelynek komoly szerep jutott a járvány elleni küzdelemben.

Forrás: Gran Teatre del Liceu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

„Hangulatában, élményében legyen eredeti” | Operaház 3D-ben

„Hangulatában, élményében legyen eredeti” | Operaház 3D-ben

Csúcstechnikával idézték meg Ybl szellemét. Ujlaky-Gazdag István korábbi cikkét a digitális világ és az építészet kapcsolatát vizsgáló szeptemberi tematikánk kapcsán osztjuk meg újra.

Csúcstechnikával idézték meg Ybl szellemét

Csúcstechnikával idézték meg Ybl szellemét

Az Operaház felújítását segítő digitális 3D modell.

Az Operaház egyedi foteljei | Arterior Komplex Kft. (X)

Az Operaház egyedi foteljei | Arterior Komplex Kft. (X)

Maximális élmény, tökéletes kényelem.

Hirdetés