Újabb litográfia és szitanyomat sorozat a Heart & Cherry Limited Editions-től

Barabás Zsófinak és Keresztesi Botondnak a HEART & CHERRY LIMITED EDITIONS felkérésére megvalósult legújabb litográfia és szitanyomat sorozatának, „Sky on your shoulder” című bemutatóját július 12-én tartják a Belgrád rakpart egyik bérházának tetején található lenyűgöző hangulatú fotósműteremben.

 

A Heart & Cherry Limited Editions ikonikus limitált sokszorosított grafikákat és objekteket készít; célja, hogy a kortárs magyar képzőművészet kiemelkedő alkotóinak munkáit elérhetővé tegye egy szélesebb réteg számára, és az arra nyitott gyűjteni vágyó embereket bevezesse a kortárs műgyűjtés alapjaiba.

Barabás Zsófi – Álom, 2023, litográfia, papír, 70x100 cm, Ed. 30.

Az idei évben a nemzetközileg ismert és elismert Keresztesi Botonddal és Barabás Zsófival készített a galéria szitanyomat és litográfia sorozatot. A két alkotónak a legfontosabb nemzetközi és haza magán -, vállalati-, és intézményi gyűjteményekben találhatóak meg alkotásai. Rendszeresen szerepelnek kiállításokon. Generációjuk és a kortárs magyar képzőművészet legmeghatározóbb szereplői. 

A Heart & Cherry Limited Editions keretében elkészült alkotásokat, más egyedi művek és a korábbi Heart @ Cherry Limited Editions Kollekciók társaságában egy komplex kiállítás keretében július 12-én mutatják be a Belgrád rakpart egyik bérházának tetején található lenyűgöző hangulatú fotósműteremben gyűjtők, elismert művészeti szakemberek részvételével. 

Keresztesi Botond – Kariatida, 2023, szitanyomat, papír, 70x50 cm, Ed. 30.

A Heart & Cherry Limited Editions-t Sárvári Zita, kortárs kurátor, esztéta alapította 2020-ban Budapesten: 
-    hogy koncepcióvezérelt és kontextus tudatos platformot biztosítson limitált kiadású művészeti nyomatok számára 
-    hogy a képzőművészeti reprodukciók hivatalos műfajait újra divatba hozza 
-    a művészeti sokszorosítás presztízsét helyreállítása 
-    közelebb hozza a közönséghez a limitált példányszámú képzőművészeti nyomatok műfaját és eloszlassa az azzal kapcsolatos tévhiteket
-    demokratizálja a művészetet. 

A projekt minden évben más feltörekvő művésszel működik együtt lehetőséget biztosítva számukra, hogy új művészeti formában próbálják ki magukat (2020 - Barabás Zsófi, Moizer Zsuzsa, Nemes Márton, 2021 - Csató József, 2022 - Fridvalszki Márk, Dallos Ádám, Néma Júlia, Puklus Péter), emellett ismert és elismert művészek (Bak Imre, Fajó János, Soós Tamás…) ritka szitanyomatait és litográfiáit helyezi különböző kiállítási kontextusokba, hogy katalogizálja a magyarországi grafika messzire visszanyúló hagyományait és értékes szakmai hozzájárulást adjon a témához. 

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ki dönti el, hogy melyik faj érdemel örök életet?

Ki dönti el, hogy melyik faj érdemel örök életet?

A Fuzzy Earth (Gedeon Tekla és Sebastian Gschanes) kiállítása a K11 LABOR-ban.

Hirdetés