Az utolsó vendég kijelentkezésével új időszámítás kezdődött a budapesti Starlight Suiten Hotel életében.

Húsz évvel a Starlight Suiten Hotel megnyitása után a tulajdonos CPI Property Group a szálloda teljes felújítása mellett döntött. November 4-én, az utolsó vendég kijelentkezésével elindult az új időszámítás.

A felújítási munkálatok előtt a szállodát üzemeltető CPI Hotels Hungary csapata egy rendhagyó partner party-ra hívta a legfontosabb ügyfeleit:

a vendégek a személyzet útmutatásával és segítségével megtehették az első lépéseket a szálloda átalakításában: szállodai szobákat bonthattak, megkezdhették a dekorálás egyedi tervezésű graffitik elkészítésével, paintballal gyakorolhatták a célba lövést a szálloda folyosóin, és egy rögtönzött szállodai szabadulószoba segítségével megkeresték a szálloda kulcsát,

amelyet az üzemeltetők szimbolikusan átadtak a kivitelezést végző EBH Invest képviselőinek.

A rendezvény kapocsként köti össze a szálloda múltját a Varrodesign nemzetközileg is elismert csapata által megálmodott jövőjével, valamint jó apropó volt a CPI PG legújabb szállodai projektjének, a Four Seasons Gresham Palace és a jelenlegi Starlight között fekvő épület (Mérleg u. 4) szállodává alakításának beharangozására is.

Starlight-ból - Mamaison

A város legfrekventáltabb turisztikai központjában, Budapest egyik jelképének nevezhető ikonikus Lánchídtól pár lépésnyire fekvő szálloda felújítása során a szálloda külső és belső képe egy új szinten képviseli majd a Mamaison brandet. A vendégek várhatóan 2020 nyarán már megújult külsővel, egy kifinomult eleganciával megkreált funkcionális belső terekkel találkozhatnak.

A munkálatok során megújul a szálloda homlokzata, feltűnően átalakul a bejárata, a recepció, a lobbi és természetesen az 54 vendégszoba, valamint kialakításra kerül egy 15 méteres medencének is otthont adó 200 m2-es Spa (Relaxációs és fitness központ) is.

A felújítás célja, hogy a szálloda a jelenleg is egyedülállóan tágas szobái, lakosztályai (36-95 nm) Varró Zoltánnak köszönhetően új design mellett funkcionálisan is többet kínáljanak egy átlagos szállodai szobánál.

A 26 Superior szoba (36-40 nm) különlegességként a hálószobában helyet kapó extravagáns kád, vagy a szokatlan formájú pihenősarok jelenti. A szálloda 25 lakosztálya egy- illetve kéthálós apartmanként teljesen felszerelt konyhával kiegészülve a hosszabb távon tartózkodó üzleti vendégkör igényeit célozzák meg. A rövidebb vagy hosszabb távú tartózkodású nagyobb családok, baráti társaságok igényeit figyelembe véve a szálloda lakosztályai összenyithatóak, így akár 12 darab kéthálós apartman is kialakítható.

A szálloda 7. emeletén három különleges lakosztályt alakítanak ki: mindhárom Penthouse jellegű Suite-hez tartozik egy-egy terasz (10-25 m2) kilátással a Dunára és a Budai Várnegyedre. A három Penthouse lakosztály egyike a szálloda ékkövének számító Mamaison Signature Suite, mely 95 nm-en hamisítatlan Varrodesign belsőépítészeti megoldásokkal, és egy 25 m2-es terasszal kiegészülve várja a különleges élményekre vágyó vendégeit – a lakosztály összenyitva a szomszédos Penthouse szobával közel 150 m2-re egészül ki.

A szállodát az üzemeltető CPI Hotels Hungary Kft. a már jól ismert Mamaison brandnév alatt a Hotelstar 4 csillag Superior besorolás kritériumainak megfelelően fogja üzemeltetni – a szálloda nevét később hozzák nyilvánosságra.

M4 projekt

A meglévő szálloda bemutatása mellett az üzemeltetők képviselői egy teljesen új projektet is bemutattak a partnereknek. A Starlight épületének átalakítását végző EBH Investet bízta meg a CPI PG a szomszédos épület irodaépületből szállodává alakításával is. A munkálatok minkét épületben 2019 novemberében kezdődnek. A Mérleg u. 4. szám alatt található épületből szintén a Varrodesign tervei alapján egy 99 szobával rendelkező, 3 csillag Superior besorolású szállodát alakítanak ki.

A körhintát idéző lobbi bár - Kép: Varrodesign

Az üdítően laza funky retro design egy új színfoltot jelent majd a belváros szállodai kínálatában. Funkcionális kialakítású szobák, tágas laza hangulatú közösségi terek és egy különleges körhintát idéző központi lobby bár teszi összetéveszthetetlenné az új szállodát. A szállodát a CPI Hotels által Közép-kelet Európában képviselt Choice Hotels egyik márkája, a Comfort Brand égisze alatt fogják üzemeltetni – a szálloda nevét később harangozzák be. Az új szálloda nyitását 2021 januárjára tervezik.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Hunguest Hotelek új arculata | Studio NUR

A Hunguest Hotelek új arculata | Studio NUR

Fókuszban a vízcseppek

 

Mini Berlin skandináv módra | INDUST-REUSE

Mini Berlin skandináv módra | INDUST-REUSE

Egy norvég sziget ipari rejtelmei

Társbérlet panorámával

Társbérlet panorámával

Liberty irodaház és hotel

Hirdetés