A különleges Anaptár elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn elismerését, a Red Dot díjat kommunikációs dizájn kategóriában.

A különleges Anaptár elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn elismerését, a Red Dot díjat kommunikációs dizájn kategóriában. A Red Dot a kiemelkedő dizájn védjegye, amelyet világszerte elismernek. A versenyen évente változó szakértő zsűri válogat három fő kategóriában.

Az Anaptár egy egyedülálló, informatív plakátnaptár, amely szépsége mellett új felfedezésekre csábít. Ez a naptár jóval több, mint egy hagyományosan használható kalendárium. A napok felsorolásán túl számos további információt is hordoz, a Nap és a Hold adatainak újfajta grafikai megjelenítésével megmutatja ezen égitestek mozgását az égbolton, s a radiális elrendezésnek köszönhetően a felhasznált hatalmas adatmennyiséget egy vizuálisan látványos, komplex, ugyanakkor bárki számára könnyen értelmezhető rendszerbe foglalja. Korábban is készültek már körkörös elrendezésű naptárak, de ilyen módon még soha meg nem jelenített adatvizualizációs módszer szó szerint szemmel láthatóvá teszi a csillagászati összefüggéseket. A hold keringési pályájának paraméterei és a naptáradatok rendkívüli precizitást igényelő infografikai leképezésének, valamint az egyedi grafikai és tipográfiai megoldásoknak köszönhetően izgalmas vizuális élményt nyújt a részletekbe bele nem merülő szemlélő számára is.

Farkas Anna tervezőgrafikus 1999-ben alapított saját márkát Anagraphic néven - http://anagraphic.hu/ . Többek között készített már formabontó adaptációt Goethe: Színtan című művéből, de ugyanúgy nevéhez köthető a nemrég megújult Zeneakadémia arculat alapjainak kidolgozása - http://anagraphic.hu/zeneakademia/ - , melyet szintén Red Dot díjjal jutalmaztak 2014-ben, valamint a Batisz Miklós belsőépítésszel közösen tervezett Starry Light lámpa - http://starrylightlamps.com/ - és természetesen a hozzá kapcsolódó grafikai megjelenések is. Alkotásai számos rangos magyar és nemzetközi elismerést kaptak. Anna az első Anaptárt 2009-ben tervezte, azóta minden évben új kiadással jelentkezik.

http://anaptar.com/

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Zenei plakátokkal nyert Red Dot Best of the best díjat a Gábor Palotai Design

Zenei plakátokkal nyert Red Dot Best of the best díjat a Gábor Palotai Design

A Svéd Dalszerzők és Komponisták Társaságának tervezett plakátok és logó Red Dot-díjat értek.

Parametrikus építészet ihlette óra kapott Red Dot díjat

Parametrikus építészet ihlette óra kapott Red Dot díjat

Telekes Tamás a concept kategóriában nyerte el a rangos designdíjat.

A Bálnába költözik a Red Dot-díjas 360 Design Budapest

A Bálnába költözik a Red Dot-díjas 360 Design Budapest

A kiállítás első éve díjesőt hozott, a másodikban a küldetés ugyanaz marad, de a koncepció, a helyszín és a tervezők változnak.

Hirdetés