A Frame okostévé digitális formában hozza el nemzetközi és magyar festők műveit.

A magyarok egyre érdeklődőbbek a képzőművészetek iránt, a Magyar Nemzeti Galéria kiállításaira például több mint 300 ezer ember volt kíváncsi 2017-ben, a legjelentősebb tárlatok pedig többszázezres tömeget vonzanak.1 Az utóbbi években emellett a műtárgykereskedelem is fellendült, egyre többen döntenek úgy, hogy ilyen formában pártfogolják a művészeteket. A Samsung évek óta támogatja a magyar képzőművészetet, a The Frame okostévéjével pedig nemzetközi és magyar festők műveit varázsolja az otthonok falára.

A műalkotások piaca egyre bővül, tavaly közel 11 millió látogatást regisztráltak 669 múzeum közel 4 ezer kiállításra. Az elmúlt évek legnépszerűbb tárlatai közül a Nemzeti Galéria Picasso kiállítására több mint kétszázezren voltak kíváncsiak.2 Mindez megmutatkozik vásárlásokban is, 2018-ban a válaszadók több mint egynegyede (26%) gondolta úgy, hogy vásárolhat műtárgyat a következő egy évben.3 A műtárgyakba való befektetési hajlandóság a magas jövedelműek körében a legmagasabb, még mindig sokan érzik úgy, hogy nem engedhetnek meg maguknak egy ilyen befektetést.

The Frame – Fotó: Samsung

A Samsung The Frame tévéjének Művészet módjával a képernyőn a leghíresebb alkotások jeleníthetők meg, így a készülék a lakás valódi dísze lehet. A Samsung Art Store folyamatosan bővülő kínálatában jelenleg több mint 1200 mű közül választhatnak a felhasználók, amelyek a 4K felbontású QLED tévén lenyűgöző minőségben jelennek meg. Olyan múzeumokban kiállított képek tekinthetők meg a nappaliban, mint a madridi Prado vagy a firenzei Uffizi.

A Samsung a magyar képzőművészetek elkötelezett támogatója, évek óta több projektben is együttműködik hazai intézményekkel. A Szépművészeti Múzeummal való közös munka keretében a magyar galéria öt festményét állította ki The Frame tévéken az újranyitott Román Csarnokban. Ezután a Múzeum gyűjteményéből gondosan válogatott műalkotások, így Claude Lorrain, id. Hans Holbein vagy Bernardo Belotto művei mellett Bogdány Jakab Gyümölcscsendélet papagájokkal és fehér kakaduval című festménye is bekerült az Art Store digitális képtárába.

A Samsung a klasszikus mellett a kortárs művészet területén is időről időre meglepi valamivel a közönséget. Erre példa Kiss Miklós MySelf című kiállítása, amelyben a legmodernebb telekommunikációs eszközökkel tart görbe tükröt a nárcisztikus generációnak a művész. Soós Nóra szombathelyi születésű festőművész alkotásai pedig a Lupa-tó partján a Samsung Beach közösségi terét díszítik.

A kortárs alkotók támogatása mellett a vállalat folyamatosan bővíti együttműködései körét is, legutóbb a világhírű szentpétervári Hermitage múzeum remekművei kerültek be a Art Store kínálatába. Az új partnerségnek köszönhetően többek között Monet, Cézanne és Delacroix egy-egy festménye is bekerült a választható alkotások közé.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Lejárt Lemez

Lejárt Lemez

feLugossy László kiállítása a Godot Galériában.

Ünnepel a Képző

Ünnepel a Képző

A 150 éve alapított Magyar Képzőművészeti Egyetem nagyszabású megnyitó eseménnyel indítja jubileumi évét

Tökéletlen fényű örökségeink meghittsége

Tökéletlen fényű örökségeink meghittsége

A különleges felületű és formájú ékszereiről ismert Eva Remenyi első home kollekciójában, a HERITAGE-ben otthonunk elfeledett ékei elevenednek meg. 

Hirdetés