Hirdetés

A FISE Galéria bemutatja a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tárgyalkotó Tanszék fémművesség, kerámiatervezés, üvegtervezés képzésének elmúlt három évének eredményeit.

Hirdetés

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tárgyalkotó Tanszék fémművesség, kerámiatervezés, üvegtervezés képzésének elmúlt három évének eredményeit bemutató kiállítás 2016. február 9-én kedden, 18 órakor nyílik.

A kiállítást megnyitja Lipócki Ákos DLA, egyetemi docens, Tárgyalkotó Tanszék vezetője.


Programok:
2016. február 12. péntek 15-18 óra.    
Előadás, mappanézegetés és konzultáció felvételizőkkel.

2016. február 13. szombat 11-14 óra.    
Előadás, mappanézegetés és konzultáció felvételizőkkel.

2016. február 26. péntek 15 óra.    
Finisszázs, Tárgyalkotó Kerekasztal-beszélgetés.

Megtekinthető 2016. február 26-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem elmúlt 132 évében a kézműves szakok oktatása az adott kor kulturális, társadalmi, gazdasági kihívásainak és igényeinek megfelelően folyamatosan változott. Az állandó változás egy új állomása Tárgyalkotó Tanszék létrejötte. 

Az új tanszék integrálta a fémművesség, kerámiatervezés és az üvegtervezés területeit, de oktatási portfóliónkat tovább bővítettük olyan anyag és technológiakutató specializációkkal, mint a digitális tárgyalkotás, betonkísérleti stúdiumok és a food design.

A Tárgyalkotás szakon folyó oktatás célja olyan értelmiségiek képzése, akik a választott szakterületükön vagy azokon túllépve önálló szakmai karriert tudnak befutni. A fémműves ékszertervező, kerámia- és üvegtervező területeken végzettséget szerzett hallgatók képesek saját és mások munkáinak, terveinek kivitelezésére műhely, modern manufaktúra létrehozására. Alumni közösségünk hazai és nemzetközi beágyazottsága kiemelkedő, melyet kiterjedt galériahálózat segít. Hallgatóink alkotásai a szakmai kiállításokon, vásárokon releváns és meghatározó szerepet töltenek be.

A Tárgyalkotó Tanszék kézműves szakjai nemcsak megőrzik, hanem élővé teszik a hagyományokat. Képzésünk a tradicionális kézműves szemléletek képviselete mellett integrálja az új anyagok, technológiák és a digitális médiumok nyújtotta lehetőségeket. Ezt segíti a MOME campusfejlesztés, aminek keretén belül a Kreatív és Innovációs Tudáspark most épülő Műhely- és Műteremházában helyet kapnak a korszerűen felszerelt „Craft & Design” jellegű alkotó műhelyek.

A Tárgyalkotó oktatás sajátossága az anyagokkal való közvetlen munka és az ebből szerzett tapasztalatok visszacsatolása a tervezői, alkotói folyamatokba. Fókuszban a fém, üveg, kerámia anyagok, de további anyagalapú kézműves kultúrák is a program részét képezik a faművességtől, a rostanyag megmunkáláson át, a beton és kompozit anyagkísérletekig. A félévek során minden esetben kész tárgyak születnek, melynek célja, hogy a tervezői rutin mellett mesterségbeli gyakorlatot is kapjanak hallgatóink.

forrás: sajtközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

MOME Doktori Agora

MOME Doktori Agora

Idén másodszor. Az előadások és azt azt követő szakmai beszélgetés nyilvános és ingyenes.

Muray Eszter és Németh Zsófia kiállítása

Muray Eszter és Németh Zsófia kiállítása

Muray Eszter grafikusművész és Németh Zsófia Alíz textilművész PÁRHUZAM című kiállítása kedden nyílik A FISE Galériában.

 Sporaarchitects Építésziroda MOME Campus terve

Sporaarchitects Építésziroda MOME Campus terve

A terv második díjat nyert a nemrégiben zárult pályázaton.

Hirdetés