Hirdetés

13 magyar tervező különleges kiállításával képviseli magát Magyarország a rendezvényen.

Különleges lámpák, kanapék és porcelánok: a design szakma egyik legjelentősebb eseményén, a Milánói Design Héten 13 magyar designer mutatkozik be a nemzetközi színtéren. Az április 9-14. között megrendezett eseményen a látogatók találkozhatnak a Studio Nomad, a Position Collective vagy az Adamlamp alkotásaival.

3LEGS - Studio Nomad

Áprilisban évről évre a milánói Design Hét a szakma két legjelentősebb eseményének ad otthont: a Salone Internazionale del Mobile nemzetközi bútorkiállításnak, valamint a Fuorisalone („saloni-n kívüli”) eseménysorozatnak. Az 1961 óta létező Salone del Mobile nemzetközi referenciaponttá vált a design és bútorgyártás területén. Több mint 370.000 érdeklődő, köztük kereskedők, buyerek, gyártók és szakemberek látogatják a szakvásárt. Az 1980-as évek óta működő Fuorisalone a szakkiállítással párhuzamosan, spontán szerveződő művészeti és kulturális programsorozatot foglal magában, mely megalakulása óta erős designközösséget épít, valamint rendhagyó módon kísérletezik a design reprezentációs technikáival.

A Magyar Divat & Design Ügynökség 13 magyar tervező különleges kiállításával képviseli Magyarországot a rendezvény egyik központi helyszínén, a Brera Design Districten. A szakmai szempontok által kiválasztott 13 magyar designer az ADAMLAMP (Juhász Ádám), Andrási Edina, a Brinkus Design (Brinkus Kata), Bokor Gyöngyi, a CODO (Kodolányi Gábor), a Marta Edocs Glass (Edőcs Márta), a Hannabi Sofa (Rácz Anikó), a Biela Collection (Kerékgyártó András), a Knetik Dóra, a KOMONKA Textile (Kovács Móni), a Polyunomi (Lakatos Ábel), a POSITION Collective (Kertész Attila, Simonfalvi Bence) és a STUDIO NOMAD (Pásztor Bence, Tarcali Dávid, Pongor Soma).

A központi helyszínen lévő magyar installáció új perspektívákba helyezi, többletjelentéssel látja el a hétköznapi tárgyakat, amelyek nagyvonalú és kreatív elemhasználatukkal, ötletes kialakításukkal méltón járulnak hozzá a magyar design erős és pozitív imázsának kialakításához.

Hannabi

„Ezeken a rendezvényeken való részvételünk célja, hogy a magyar designereket bekapcsoljuk a nemzetközi szakmai vérkeringésbe, ezáltal lehetőséget teremtve számukra, hogy megmutathassák tehetségüket és Magyarország kreatív oldalát. A milánói Design Hét az egyik legjelentősebb szakmai rendezvény a design területén, a világ minden pontjáról vonzza a szakma képviselőit és az érdeklődőket” - tette hozzá Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetője.

Nyitvatartás: 2019. április 9-14. 10.00 – 20.00
Helyszín: Via Solferino 11, 3. emelet, 20121 Milánó, Olaszország

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ötezer embert lát el élelemmel ez a növény-felhőkarcoló

Ötezer embert lát el élelemmel ez a növény-felhőkarcoló

A növény-felhőkarcolók lehetőséget adnak arra, hogy helyben termesszk élelmiszereinket. 

Így lehet menő közösségi tér egy régi lakókocsiból
  • 2019-04-16 15:32
  • Deco

Így lehet menő közösségi tér egy régi lakókocsiból

Hogyan lesz egy kiszuperált lakókocsiból kényelmes pihenőhely egyetemistáknak?

Magyarok terveztek emlékművet Lisszabonban

Magyarok terveztek emlékművet Lisszabonban

Kovács Gábor és Nyul Dávid emlékműve az 1755-ös földrengésről emlékezik meg, mely során a város nagy része megsemmisült.

Hirdetés