Ma elindul a Trafó 23. évada – 145 nap után nyitnak újra.

Pénteken a TÁP Színház: A Menedék című közéleti sci-fi utópiájának bemutatójával, valamint a Trafó Galéria új kiállításának megnyitójával elindul a Trafó 23. évada. A Trafóval az OCTOGON magazin következő, 2020/6-os számában részletesen is foglalkozunk, alább kiderült, pontosan miért.

A Trafó az elmúlt hónapokban azon dolgozott, hogy a megváltozott körülmények között is minél teljesebb programot tudjon biztosítani, és hogy az újranyitás biztonságos feltételek mellett történhessen meg. A Trafó is csatlakozott a budapesti színházak COVID-19 összefogásához, és kidolgozta a saját járványügyi óvintézkedéseit a nézők, a művészek és munkatársaink egészségének védelme érdekében.

A Trafó teljes területén kötelező a maszk használata. Biztosítják a kézfertőtlenítést, növelik a takarítás gyakoriságát, az épület teljes légcserés szellőztetését fokozottan működtetik. A nagytermi előadások nézőszámát limitálják, a nézőtereiket legkésőbb 20 perccel a kezdés előtt nyitják, koncertjeiket ültetős formában rendezik meg. Bankkártyás fizetést és online jegyvásárlást javasolnak – az e-ticketet nem szükséges kinyomtatni, elég a visszaigazoló e-mailben kapott PDF-jegy kódját felmutatni telefonon.

A szigorú feltételek mellett sem csak a nyitás az egyetlen jó hír: megnyitott az új kávézó, a Trafik, és a 20/21-es évadot már a felújított, kibővített terekben kezdik, tágasabb előcsarnokkal, új ruhatárral, kibővített és akadálymentes mosdókkal, valamint zöld(ebb) környezettel.

Az átépítés és a belső dizájn tervezésénél egyaránt fontos volt a környezettudatosság: a szelektív hulladékgyűjtés mellett tetőkertet, valamint növényekkel teli enteriőrt is kialakítottak.

program folyamatosan bővül, a havi műsor letölthető a weboldalról. Mint írják, „elsősorban a hazai társulatok előadásait hirdetjük meg, a külföldiekkel óvatosabbak vagyunk.” Szeptemberben mindjárt hét magyar premiert tartanak, két koncertet szerveznek, egy új kiállítást nyitnak meg és egy külföldi tánctársulatot várnak.

A Trafó ezen kívül folyamatosan nyomon követi a járványhelyzet alakulását, ennek függvényében a szabályaik és a programjuk is változhat. A friss hírekért a honlap mellett a Facebook-oldalt is érdemes nézni, vagy a hírlevélre is fel lehet iratkozni.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nekem az építészet olyan, mint a borászat

Nekem az építészet olyan, mint a borászat

Sümegi Noémi, a volt Heti Válasz kulturális rovatvezetője írta le gondolatait az építészetről. 

Nekem az építészet...

Nekem az építészet...

A jó építészet nevel, gyógyít, éltet. Götz Eszter írása arról, számára mit jelent az építészet. 

Hogyan lehet élhetővé tenni egy háborús várost?

Hogyan lehet élhetővé tenni egy háborús várost?

Egy libanoni-lengyel testvérpár közösségi tereket alakított ki katonai barikádokból Bejrútban.

Hirdetés