BASKET Collection | '71

Negyvenéves időutazás eredményeképp születtek újjá a TISZA magas- és alacsony szárú sportcipői a legújabb BASKET kollekció közkedvelt képviselőiként – a nyár régi-új slágerei 740 párban.
 

BASKET | magasszárú

A TISZA legújabb BASKET kollekciójának egyik legmarkánsabb képviselője a márka készletéből egy ideje hiányzó magasszárú cipő. A tervezés és a kivitelezés egy majd’ 40 éves időutazással vette kezdetét, ugyanis a cipő őse egy 1984-es, akkori BNV kiállításon debütált tornacipő, amit a TISZA kollegáinak segítségével szerettek volna feléleszteni.

A korabeli modell leginkább az I. osztályú kosarasok legjobb barátja volt, de archív képek alapján kiderült, hogy több sportágban is megállta a helyét, akár teremben, akár kültéri felhasználásról beszéljünk. A régi modellen minimális változtatásokat eszközöltek: a komfortérzet javítása miatt frissült a talp, illetve az új modell a Regatta-hoz hasonló neoprén talpbetétet kapott, míg a felső sarokelem velúr bőrre változott. A cipőből 370 pár készült, méretezése 37-tol 46-ig terjed.
 BASKET | alacsonyszárú

BASKET kollekció második cipője a magasszárú modell testvére, az alacsony kivitelű párja a nyár régi-új slágere. A márka közel 40 éve napvilágot látott eredeti modelljének archív anyagai szerint leginkább kézilabda tornák főszereplője volt, ami a ráncfelvarrásának hála ma egy igazi nyári félcipőben tér vissza a TISZÁT szerető vásárlók körében.

A korábbi sziluetten szándékosan szinte alig változtattak, egy új partnerüknek hála sikerült a cipő alapjául szolgáló magas minőségű vászon alapanyagot reprodukálni, ahogy a vékony, szitanyomattal készülő nyelvet is. Ebből a cipőből is 370 párral készülnek, a méretezés pedig 37-tol 46-os méretig terjed.
 TISZA Cipő | Web | Facebook | InstagramForrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Autista alkotók rajzai fürdőnadrágokon | TISZA X Autistic Art

Autista alkotók rajzai fürdőnadrágokon | TISZA X Autistic Art

A limitált darabszámú fürdőshortokat két autista alkotó, Zana Kristóf és Réti Kristóf munkái inspirálták.

Hőszivattyús lábasházat adtak át a Tisza-tavon

Hőszivattyús lábasházat adtak át a Tisza-tavon

A négy épületből álló együttes a Tisza környékére jellemző népi építészetet idézi.

Gigantikus láncfűrész segít a tiszai gátépítésben

Gigantikus láncfűrész segít a tiszai gátépítésben

Speciális kötőanyag védi a Ferencszállásiakat az árvíztől.

Hirdetés