ASPEKTUSOK címmel kortárs magyar grafikai és kisplasztikai kiállítás nyílik Rómában. 

Időpont: 2018. január 19 – február 18
Helyszín: Római Magyar Akadémia Galéria (Falconieri Palota- via Giulia, 1) 

A Magyar Kultúra Napja alkalmából, 2018. január 19-én, pénteken 19.30 órakor a Római Magyar Akadémia Galériájában ASPEKTUSOK (ASPETTI) címmel kortárs magyar grafikai és kisplasztikai kiállítás nyílik. 

A tárlatot Simonffy Márta, a Magyar Képző és Iparművészek Szövetségének elnöke nyitja meg.

A 2018. február 18-ig megtekinthető kiállítás 22 magyar kortárs művész közel 80 művét tárja a római közönség elé.

A Magyar Képző- és Iparművészeti Szövetségének grafikai válogatása a teljesség igénye nélkül, de alapvetően a műfaj magyarországi nagymestereire koncentrál, mint Almásy Aladár, Ágotha Margit (1938-2015), Eszik Alajos, Gross Arnold (1929-2015), Gyulai Líviusz, Kovács Tamás (1942-1999), Kőnig Frigyes, Orosz István, Rékassy Csaba (1937-1998), Sárkány Győző, Somorjai Kiss Tibor, Sulyok Gabriella. A fiatalabb generációt Takáts Márton festő-, grafikusművész képviseli nem kevésbé érett művekkel.

A szobrászati anyag esetében Czér Péter, Csikszentmihályi Róbert, Csikai Márta és Gvárdián Ferenc képviselik a kisplasztika műfajának klasszikus mestereit, miközben Rabóczky Judit, Szanyi Borbála, Erős Apolka, Oláh Katalin Kinga és Hegedűs Éva azon fiatal, progresszív szellemiségű alkotók közé tartoznak, akik a kortárs művészetben keresik a kisplasztika és a klasszikus szobrászi fogalmazásmód lehetőségeit.

„A képzőművészetben a grafika, valamint a kisplasztika méreti meghatározottságuk, technikai eszköztári kötöttségeik ellenére rendkívül érzékeny és kifejező erővel bíró műfajok, amelyben a megfogalmazások, egyedi kifejezésmódok, gondolatok, a tartalom fontossága, ennek koncentráltsága,
kitapinthatósága adja meg számunkra a mű hozzánk szóló üzenetét.”
(Simonffy Márta, a Magyar Képző és Iparművészek Szövetségének elnöke)

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó cikkek

Tárlatvezetés a Kassák Múzeumban

Tárlatvezetés a Kassák Múzeumban

Csatlós Judit (Kassák Múzeum) és Csengei Andrea (Közélet Iskolája) tárlatvezetése a Tettek ideje. Lakhatási mozgalmak a 20. században című kiállításon.

A CES-en debütál a Samsung új robotporszívója

A CES-en debütál a Samsung új robotporszívója

A minden eddiginél keskenyebb, okosabb és hatékonyabb új robotporszívó maradéktalanul kielégíti a felhasználók igényeit. (x)

„Reformáció – Kortárs szemmel” pályázat

„Reformáció – Kortárs szemmel” pályázat

Monogramból Kálvin-portré és bűnbocsánat ingyen kegyelemből: formabontó megoldásokat díjaztak a „Reformáció – Kortárs szemmel” pályázaton.

Hirdetés