Tausz Gábor Ezra és a Co&Co Designcommunication csapata a Fruccola étteremhálózat arculatát és designját újította meg

Tausz Gábor Ezra három éven belül másodszor részesül a nemzetközi elismerésben, 2021-ben a Rumbach Zsinagóga arculatmunkáiért kapta a Red Dot díjat, akkor Dávid Gáborral közösen. Idei díjban az eddig ötszörös termékkategóriás Red Dot Díj nyertes Co&Co Designcommunication csapattal neveztek a Fruccola étteremhálózat vizuális megújítása kapcsán. Gábor Ezra arculattervezését, grafikai munkásságát és mobil applikációit kiegészítve a Co&Co formálta a márkához kapcsolódó tárgykultúrát, az intelligens hűtőszekrény és a Bird mini önkiszolgáló étterem formájában, hogy a megfelelő felhasználói élmény létrejöhessen.

 

 

„A Fruccola designkommunikációját úgy kellett átalakítanunk, hogy a márka különböző platformjain, a nemrég bevezetésre került önkiszolgáló termináloknál és az applikációkban ugyanazt az élményt nyújthassuk mint az éttermekben” – fogalmazott a díjnyertes koncepcióról Tausz Gábor Ezra, aki szerint „teljes környezetet és egy új, átfogó vizuális nyelvet kellett kialakítani, amely érthető, könnyen azonosítható és kifejezi a márka életstílus-érzését és értékeit.”

A szakember rámutatott, a koronavírus-járvány ideje alatt „az egész világ megváltozott, benne a fogyasztói szokásokkal, melyre a design nyelvén kellett válaszokat adni”.

 

 

A Fruccola designkommunikációja egy koherens rendszer a csomagolástól a bonyolult UX designig. A hirdetések és egyéb kommunikációs anyagok hidat építenek a márka portfóliója között, kiemelik a hagyományos gasztrokommunikációból.

A design segít megérteni, hogy a Fruccola nem csak az ételekről, hanem életmódról is szól.Az irodai környezetben megjelenő hűtő szociális teret alakít ki, szövet borítása, játékos oldalai az étkezést kiegészítő közösségi kapcsolódásoknak biztosít teret. A tükörborítású Brid kocka bárhol elfér anélkül, hogy túl hangos lenne; visszatükrözi a környezetét, ám belülről a Fruccola életmódját fejezi ki egyedi színeivel, animációival és környezetbarát csomagolásával.

 

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Bálnába költözik a Red Dot-díjas 360 Design Budapest

A Bálnába költözik a Red Dot-díjas 360 Design Budapest

A kiállítás első éve díjesőt hozott, a másodikban a küldetés ugyanaz marad, de a koncepció, a helyszín és a tervezők változnak.

A csapatmunka hozott Red Dot díjat a festmény-csomagolásnak

A csapatmunka hozott Red Dot díjat a festmény-csomagolásnak

A Mizo Art Coffee termékek díjnyertes dobozgrafikáit tervező Dió Stúdió elárulta a siker titkát.

Öt magyar név az idei Red Dot díjazottjai között

Öt magyar név az idei Red Dot díjazottjai között

A Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga brand kommunikációja és Mizo különleges kávécsomagolása is Red Dot-díjat nyert idén.

Hirdetés