Hirdetés

A fém találkozott a vörös káposztával. 

Egy lámpabúra, amely nemcsak otthonossá teszi a lakást, hanem fenntarthatóvá is, hiszen lebomlik - az ötlet Vaidehi Thakkar  indiai tervezőtől származik, aki a londoni székhelyű NirMeiri Design Studioval közösen alkotta meg minden vegán álmát, a vörös káposztalevélből készült Veggie Lights-t. 

Az együttműködés abból a közös vágyból fakadt, hogy ideje lenne magasabb szintre emelni a fenntartható tervezést, és ösztökélni a designereket arra, hogy bátrabban nyúljanak az organikus anyagokhoz. 

Fotók: NirMeiri Design Studio

A NirMeiri csapata azonnal rákapcsolódott erre az organikus ötletre, hiszen ők korábban moszatból készítettek már lámpaernyőt. A leveleket konzerválószerben megáztatják, majd magas hőmérsékleten megszárítják, hogy az összes nedvesség elpárologjon belőlük. Mivel a lámpaernyők lebomlanak, értelemszerűen gyakran cserélni kell, a fém alapszerkezet azonban hosszú élettartamú. 

Forrás: NirMeiri Design Studio
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

7,5 eurós pénzérme egy építész tiszteletére

7,5 eurós pénzérme egy építész tiszteletére

Forgalomba került Portugáliában az Álvaro Siza által tervezett 7,5 eurós érme, amelyet építész kollégája, Eduardo Souto de Moura tiszteletére készített el.

Épül az Alzheimer-falu, ahol a betegek szabadon élhetnek

Épül az Alzheimer-falu, ahol a betegek szabadon élhetnek

Franciaország délnyugati részén egy különleges projektet terveztek: a Village Landais Alzheimer egy olyan betegotthon, ahol szabadon, mégis biztonságban közlekedhetnek az alzheimeresek.

Geometrikus és organikus minták uralják az idei Texhibition tárlatát

Geometrikus és organikus minták uralják az idei Texhibition tárlatát

4. alkalommal nyílik kiállítás a Határtalan Design keretein belül.

Hirdetés