Maurer Dóra, Moholy-Nagy László, Rippl-Rónai József, Bortnyik Sándor és Konok Tamás munkái is megvásárolhatók a művészeti vásáron.

Több mint 30 kortárs és klasszikus galéria, aukciósház és műtárgykereskedő kiállító várja az érdeklődőket 2022. március 3. és 6. között az Art and Antique művészeti vásáron. Az immár negyedik alkalommal megrendezett seregszemle új helyszínen, a budapesti Bálnában várja a művészetek szerelmeseit. Íme a vásár képzőművészeti kiállítói!


 
A Virág Judit Galéria és Aukciósház – melynek fő profilja a XIX. és XX. századi kvalitásos, klasszikus és kortárs magyar festmények, grafikák és szecessziós Zsolnay kerámiák forgalmazása, bemutatása – az Art and Antique művészeti vásáron rendezett standján többek között Moholy-Nagy László Kompozíció és Rippl-Rónai József Anella című munkája vásárolható meg. A Molnár Ani Galéria válogatása elsősorban a geometrikus absztrakció különböző tendenciáit reprezentálja majd, a műfaj olyan kiemelkedő hazai alkotóinak művein keresztül, mint Konok Tamás, Haász István, Botos Péter, Wolsky András. A Kálmán Makláry Fine Arts Galéria a háború utáni párizsi iskola művészeivel, elsősorban olyan absztrakt és szürrealista művészekkel foglalkozik, mint Reigl Judit, Hantai Simon, Fiedler Ferenc, Rozsda Endre és Victor Vasarely, így a vásáron is izgalmas képzőművészeti anyagot állít ki.
 
Az Erdész Galéria és Design standján bemutatott anyag klasszikus modern és kortárs válogatásból mutat be kínálatot. Bortnyik Sándor több műve, Uitz Béla, Vajda Lajos, Vajda Júlia, és Jakovits József New Yorkból hazakerült festményei állnak majd a fókuszban. A kortársak közül Fajó János faszobrai, Nádler István, Max Bill művei egészítik ki a képet. A standjukat ráadásul úgy alakították ki, hogy a főfal mögött egy raktárterületen is lehet majd böngészni. A Faur Zsófi Galéria a vásáron is arra törekszik, hogy egy folyton nyüzsgő, szellemi és esztétikai közeg, „kultúrtér” legyen, ahová az emberek újra és újra szívesen térnek vissza. Standján többek között Horváth Lóczi Judit alkotásait állítja ki az eseményen. A magyar és nemzetközi képzőművészeket, fotográfusokat bemutató Vintage Galéria standján többek között Bálint Endre egy munkája is megtekinthető. A Nagyházi Contemporary az aukciósház kiegészítéseként pályakezdő kortárs képzőművészeket is képvisel itthon és külföldön, így olyan jelentős, pályájuk elején járó, korábban vagy jelenleg is Derkovits-ösztöndíjas alkotókkal találkozhat a közönség a vásáron, mint például Ámmer Gergő, Jagicza Patrícia vagy Leitner Levente.
 


 
Az Initio Fine Arts kultúrákon átívelő projektekre helyezi a hangsúlyt, melyek középpontjában a közép-kelet-európai képzőművészet és dizájn áll, érzékenyen reagálva a kortárs francia tendenciákra. Standján helyet kap Bak Imre, Konok Tamás, vagy éppen Matzon Ákos. Az Einspach Fine Art & Photography standján két szobrászművész, Hetey Katalin és Segesdi György művészetére koncentrál, de kiemelt helyet kap Z. Gács György emblematikus műve, a hazai, utópikusnak is mondható modernizmus unikális példája, mely csak a csodálatos véletleneknek köszönhetően maradt meg és került a galéria látókörébe.
 
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egy-egy tehetséges diákját évente támogató Deák Erika Galéria a hazai és a nemzetközi kortárs művészeti színtér egyik fontos szereplője, számos fiatal és mára középgenerációs művész indulását segítette már. A galéria a vásáron többek között Fajó János és Barabás Zsófi munkáit állítja ki. A Bodó Galéria és Aukciósház árverésein is egyre meghatározóbb szerephez jut a háború utáni és a kortárs művészetnek, beintegrálódtak a posztmodern alkotások és a friss szemléletet képviselő hazai kortárs művészek munkái is (Boldi, Incze Mózes, Meska, Orosz Gellért Balázs), így a vásáron bemutatott művek is nagy érdeklődésre számíthatnak.
 
A MissionArt Galéria kortárs, nagybányai és a klasszikus modern festészettel is foglalkozik, az eltelt, több mint harminckét évben a közel 320 kiállításon kívül több mint 42 könyvet, katalógust jelentettek be. A Kisterem Galéria egyaránt képvisel olyan fiatal, pályakezdő és már ismert művészeket, akik gyakran különböző médiumokat használnak műtárgyaik létrehozására, az Art and Antique vásáron a galéria többek közt Kokesch Ádám és Nádler István munkáival szerepel. A Nudelman Numismatica & Fine Arts a vásár alkalmából egy 45 művet magában foglaló katalógust is megjelentet, melyek jelentős része megtekinthető lesz a standjukon. A klasszikus modern anyag fénypontja Korniss Dezső Szentendrei csendélet IV. (Befejezetlen csendélet) című festménye, valamint Bálint Endre párizsi korszakában festett két remekműve, a Honvágy és a Séta a temetőben.
 A Neves Kor-Társ Galéria standján kiállít többek között – a zenei színpadokon évtizedekkel ezelőtt Beri Aryként ismertté vált – Berencsi Attila festőművész vagy éppen Boros Attila festőművész állít ki. A Nemes Galéria a 19-20. századi magyar festmények, grafikák és szobrok közül hoz válogatást a vásárra. Az ART•V22 lakásgaléria két évtizedes szakmai tapasztalatra építve jelenik meg a vásáron, standján a Bombayban, Új-Delhiben és Miamiban kiállító Seres László kortárs alkotó munkái láthatók.
 
Kiállít továbbá a galériák között a BÁV Aukciósház, a Freyler ART Gallery, az Inda Gallery, a Suri Art Gallery, a Viltin Galéria és a November Galéria is. A képzőművészet mellett számos antik tárgyat felvonultató kiállítóhely is képviselteti magát, így az Opera Antikvitás, a NeoDeco Lakásgaléria, a Forma Boutique, a Fabrika Studio, a Bernabo Art Furniture és az Artcore Antik & Design.
 Ráadásul igazi különlegességgel kedveskedik látogatóinak idén az Art and Antique művészeti vásár, mivel a jegyet váltók egymillió forint értékű, briliánssal díszített fehérarany nyakéket és hozzá tartozó fülbevalót nyerhetnek, melyet közjegyző jelenlétében sorsolnak ki. A vásár kiegészül továbbá egy jótékonysági online aukcióval is, amelynek tárgyait a kiállító galériák ajánlották fel: az Axioart felületén március 6-ig lehet licitálni az árverésre, a befolyt összeget pedig az autizmussal élők támogatását célul kitűző Autistic Art Alapítvány számára ajánlják fel az autista lakóotthonok működésének támogatására.
 

További infók az esemény honlapján és Facebook-oldalán.

 

 

Forrás: sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Poláris Konstelláció - Művészeti kiállítás és vásár

Poláris Konstelláció - Művészeti kiállítás és vásár

Az idén 15 éves VILTIN Galéria és a Gallery MAX egy grandiózus eseménnyel készül a művészet iránt érdeklődőknek!

Makers’ Market a Balatonnál

Makers’ Market a Balatonnál

Júliusban Zánkára költözik Budapest legnépszerűbb alkotói vására

Hirdetés