A KODAMA betűtípusért ismerték el a magyar divatmárkát

A Pinetime Clothing KODAMA betűtípusa nyerte az idei iF DESIGN AWARD tipográfia kategóriáját. A kiélezett volt az idei verseny: 56 országból közel 11 000 pályamű nevezett a díj reményében. A világ legrégebbi független design versenyének 133 tagú nemzetközi zsűrijét a magyar betűtípus végül az egyedi ötletével, formájával és alakjával győzte meg. 

 

 

​​A KODAMA egy kísérleti, távol-keleti írásrendszeren alapuló, latin betűtípus, amit eredetileg a Pinetime AW22-23-as kollekciójához terveztek. A rugalmas tipográfiai rendszert éles vonások, erős kontrasztok, keleties esztétika és több ezer kombináció jellemzi

 

 

„A betűtípust a japán írásrendszer ihlette, ahol egy kanji (írásjel) egy szót jelent. Ezt a szisztémát ültettük át a latin írásrendszerbe, egy kortárs, csupa nagybetűs, sans-serif betűtípust készítve. Egy 2x2 betűmezőből álló, rugalmas tipográfiai rendszert építettünk fel, ahol a ligatúra-kombinációk a gépelés során aszerint jelennek meg, hogy melyik betű melyik után következik. A felhasználó így írás közben látja, hogyan alakulnak át a betűk grafikai tárggyá, formává, képpé, szóvá” – nyilatkozták a tervezők, Szalay L. Péter (Pinetime Clothing) és Katyi Ádám (Hungarumlaut). 

 

 

„Tervezőkent megkapni az iF Design díjat kicsit olyan érzés talán, mint sportolóként a világbajnoki cím megszerzése, vagy filmesként elhozni egy cannes-i díjat. Nagy megtisztelés, hogy a szakma elismeri a munkánkat és értékeli a belefektetett kreativitást, energiát, amit a több hónapos tervezési folyamat során tettünk bele. Büszkeséggel tölt el minket és úgy gondolom, hogy méltó lezárása az AW22-23 szezonnak, illetve az elmúlt évek munkájának, amit a Kodama kollekció tervezésével és megvalósításával töltött a csapat” – osztotta meg velünk Szalay L. Péter a Pinetime Clothing kreatív vezetője. 

 Pinetime Clothing | Web | Facebook | Instagram


 

Forrás: sajtóanyag 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

iF Design díjat nyert a Pinetime Clothing

iF Design díjat nyert a Pinetime Clothing

A KODAMA betűtípusért ismerték el a magyar divatmárkát

Érzelmeink története – különleges fotók és installációk a Felsőörsi Fotóudvaron

Érzelmeink története – különleges fotók és installációk a Felsőörsi Fotóudvaron

Számtalan program Charles Darwintól a kortárs fotóművészetig a felsőörsi Civilházban és környékén.

Eljárás folyik a kavicspiac egyik vezető szereplője ellen

Eljárás folyik a kavicspiac egyik vezető szereplője ellen

A Gazdasági Versenyhivatal minden jelzést megvizsgál, amely az építőipari piaci torzulásra, esetleges jogsértésre utalhat.

Hirdetés