A szett az eddigi legnagyobb és legrészletesebb LEGO készlet, ami részletekbe menően adja vissza az eredeti római amfiteátrum építészetét.

A LEGO legújabb, római Colosseum készlete 9036 kockából áll, és nem csupán az eddigi legnagyobb készlet (letaszítva a trónról a LEGO® Star Wars™ Millennium Falcont), de az eddigi legrészletesebb LEGO szett is egyben. A rendkívüli szakszerűséggel megtervezett modell hűen utánozza az eredeti római amfiteátrum hihetetlen építészetét, és amellett, hogy különleges építési élmény, csodálatos látványt is nyújt.

Mind a LEGO építés, mind a történelem kedvelőinek lehetősége van arra, hogy a saját nappalijukban tudhassák az európai történelem egy darabkáját, hiszen ez a LEGO kockákból készült modell a Római Birodalom lenyűgöző Colosseumának hű mása, és rengeteg valósághű részlettel segít az építőknek életre kelteni a híres épületet.

A készlet megjeleníti a Colosseum három emeletét is, amelyeket a dór, ión és korinthoszi oszloprendek díszítenek.

A valósághűen megépített oszlopokat több kreatív építési technika segítségével alkották meg és varázsoltak egyedivé – a csigavonalat például, a minél hitelesebb megjelenés érdekében, egy átfestett, görkorcsolyára emlékeztető LEGO elem megfordításával hozták létre.

A dán cég igyekszik valósághű készleteket tervezni, ennek érdekében ezúttal is ügyelt minden részletre: ahogy a valódi Colosseumban, úgy a LEGO változat esetében is megtalálható a nézőtérhez vezető 80 boltív. A különböző oszlopok pedig három különböző színárnyalatú kockákból állnak, hangsúlyozva az idő múlását a majdnem kétezer éves építmény felett.

Koránt sem könnyű megépíteni – összehasonlításképp: a szintén felnőtteknek készült Nemzetközi Űrállomás modellje 864 darabból áll, vagyis kevesebb mint az egytizede ennek – ám ha elkészül, a lakás különleges dekorelemévé válik.

A Colosseum egy ovális alapon nyugszik, amely lehetővé teszi annak 360 fokos kiállítását. Így az építők eldönthetik, melyik szögből kívánják bemutatni Róma legnépszerűbb látványosságának LEGO másolatát – legyen az a természeti katasztrófák és földrengések sújtotta déli vagy a teljesebb északi oldal.

A LEGO kockákból megépített boltíveknek köszönhetően kívülről is megcsodálhatjuk a Colosseum belső tereit, csakúgy, mint a valódi esetében.

 

„Az egyik legnagyobb kihívást az jelentette, hogy vissza tudjuk adni a Colosseum monumentalitását LEGO formában. Úgy gondoltam, hogy a LEGO verziónak tükröznie kell az eredeti speciális építészeti jellegzetességeit, beleértve a különböző boltívsorok oszlopainak stílusait. Azért, hogy ennek eleget tegyünk, vertikális nagyítást alkalmaztunk. A modell belső tere így még meredekebb, mint az eredeti. A LEGO modell megépítésével arra szeretnénk inspirálni az építőket, hogy még több információt tudjanak meg a legendás amfiteátrumról”

– mondta Rok Zgalin Kobe, a készlet tervezője.

A LEGO Colosseum 27 cm magas, 52 cm széles és 59 cm hosszú.

A készlet november 27-én, az idei Black Friday napjától lesz elérhető a LEGO Store-okban és a LEGO.hu weboldalon. Azok a LEGO VIP tagok, akik a Black Friday és a Cyber Monday időszakában vásárolják meg a szettet egy limitált kiadású ajándékkal – a készlethez tartozó római harci szekérrel – gazdagodnak, amelyet kiállíthatnak a Colosseum mellett. Az érdeklődők a VIP programba ingyen regisztrálhatnak a boltokban vagy akár online.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Csocsóasztal Legóból

Csocsóasztal Legóból

Megjelent a magyar tervező ötlete alapján készült LEGO® Ideas Csocsóasztal készlet.

Legótelep

Legótelep

Enteriőr-építők – LEGO X Room Copenhagen

Enteriőr-építők – LEGO X Room Copenhagen

Amikor a LEGO kockák nem csak a padlót borítják.

Hirdetés