Az idei Design Week Budapest keretein belül valósul meg a Fenntartható design, a fejlődés nyomában című, a fenntarthatóság iránt érzékeny hazai divat- és formatervezők munkáit bemutató esemény. 

Az idei Design Week Budapest keretein belül valósul meg a Fenntartható design, a fejlődés nyomában című, a fenntarthatóság iránt érzékeny hazai divat- és formatervezők munkáit bemutató esemény. A kiállítással, szakmai kerekasztal-beszélgetéssel és workshoppal tűzdelt programnak a GRAP (Gregersen Art Point) ad helyet október 12-15 közt.A rendezvény különlegessége, hogy először kerülnek egy térbe azon hazai tervezők alkotásai, akik kiemelkedően fontosnak tartják, hogy szembenézzenek a jelen és a jövő környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásaival és a fenntartható fejlődés koncepciójába illeszkedve hívják életre alkotásaikat. A többfókuszú programpontok célja, hogy megismertesse a közönséggel a fenntartható fejlődést célzó, hazai kortárs designerek kiemelt munkáit és árnyalja az ökodivathoz kapcsolódó problémaköröket, elsősorban az üzleti, gazdasági aspektusokra fókuszálva.A kiállítás divatszekciójában helyet kapnak Veszprémi Gabi, Vetlényi Alma, RePityke, az Ursuslupus, a Botanika, Rikov, Zsigmond Dóri, a NES shoes kreációi, Faludi Gabriella ékszerei, Németh Ninetta, Sharolta, Alexandra Baraksó kísérleti táskái, a Printa és az Autistic Art Alapítvány #SharingIsMultiplying kollekció darabjai.  A formatervezők közül pedig többek közt Temesi Apol bútora, Szalai Veronika és a Pressed Pets, Bergovecz László és a Fészek Részek, Ferenczi Attila Maxim és a Recobin tárolók, Tóvaj Rozália alkotásai, Farkas Papp Éva és a Misija Design, Koralevics Rita Paper Up márkájának darabjai, Árpás Renátó csomagolás terve és Deme Tamás munkái válnak láthatóvá. 

A kerekasztal-beszélgetés a fenntartható design alapkérdésein túl marketing és üzleti oldalról közelíti meg a kérdéskört Szentesi Réka divatszociológussal, Majoros Zita és Veszprémi Gabriella divattervezőkkel, Mengyán Eszter bloggerel, Korn Anita televíziós főszerkesztő és designmenedzserrel, valamint Schubauer Krisztinával, a futureways.hu alapítójával. A kiállítás keretei között megvalósuló Ökozsák Blockprinting workshop a kreatív ökotervezés munkamódszerébe és a "zero waste" életmód kialakításába nyújt betekintést az érdeklődőknek.

A program megnyitójára október 12-én, 18:00 órától kerül sor. A program médiatámogatója és kreatív partnere a REBELMEDIA. 

Az esemény kiemelt partnere a Hungaria pezsgő és a Jysk, médiatámogatója és társzervezője pedig a REBELMEDIA. A kiállítást támogatja a cARTc Kulturális Egyesület.

Helyszín: GRAP Gregersen Art Point, 1093 Budapest, Lónyay u. 31. 
Időpont: október 12-15.
Megnyitó: 2017. október 12, 18:00
Látogatható: 2017. október 13-15-ig, 0-24
Facebook esemény: https://goo.gl/vnV6ua

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

Okos város, okos ház: a BUSZESZ újragondolva

Okos város, okos ház: a BUSZESZ újragondolva

Két fiatal pályakezdő tervező gondolt egy merészet, és példát mutattak, hogyan lehetne újrahasznosítani az óbudai BUSZESZ gyár területét a fenntarthatóság jegyében. (x) 

Mennyit ér a fenntarthatóság a belsőépítészetben?
  • 2018-01-31 20:38
  • Tér

Mennyit ér a fenntarthatóság a belsőépítészetben?

A fenntarthatóság rendkívül sürgető kérdés a jövő belsőépítészei számára. 

Fenntartható építészeti pályázat

Fenntartható építészeti pályázat

Gyakorló építészeket és hallgatókat ösztönöz a jövő építészeti megoldásainak alkalmazására a LafargeHolcim Awards.

A fenntarthatóság és az üzleti teljesítmény

A fenntarthatóság és az üzleti teljesítmény

AccorHotels: a fenntarthatóság iránti elkötelezettség garantálja az üzleti teljesítményt. (x)

Hirdetés