2022-ben elsősorban azokat az alkotásokat várják, amelyek mozgókép vagy fotó-sorozat formájában mutatják be a háború különböző arcait, az arra adott emberi reakciót, a sokaknak mostanáig megkérdőjelezhetetlen szabadságot.

Miután az elmúlt több mint két évre a koronavírus és annak hatásai nyomták rá a bélyeget, 2022-ben a háború szomorú árnyéka határozza meg a mindennapokat. Megmozdult az ország: humanitárius segítségnyújtással foglalkozó szervezetek, civilek, önszerveződő csoportok, vállalatok szervezték meg egyik napról a másikra a menekültek fogadását, ellátását, mentését. Vannak, akik a határnál fogadják a menekülőket, mások saját otthonaikban szállásolják el őket, és vannak, akik jótékonysági gyűjtőakciót indítanak. A hazai sajtó munkatársai sokszor 0-24-ben, vállalva a sok esetben nem veszélytelen körülményeket, áldozatos munkával tudósítják a nagyközönséget.
 
A Hégető Honorka Alapítvány 2022-ben elsősorban azokat az alkotásokat várja, amelyek mozgókép vagy fotó-sorozat formájában mutatják be a háború különböző arcait, az arra adott emberi reakciót, a sokaknak mostanáig megkérdőjelezhetetlen szabadságot. A díj továbbra is teret ad a háborútól független társadalmi problémákat, illetve az ezekre adott lehetséges megoldásokat, válaszokat, sikeres történeteket bemutató alkotásoknak.
 


A díjra 2021. június 1. – 2022. július 31. között publikált, online vagy televízióban bemutatott alkotással (mozgókép vagy egyedi- és sorozatfotó – maximum 10 kép) lehet pályázni.
 
A pályázatokat idén is a Mészáros Antónia, Horvát János és Weyer Balázs újságírókból álló zsűri értékeli. A fénykép formájában beérkezett pályaműveket Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus bírálja el.
 
A Yettel hosszú évek óta támogatója a Hégető Honorka Alapítványnak, így a Hégető Honorka-díj intézményének, és ahogy a korábbi években, úgy idén is különdíjat ajánl fel egy alkotásnak.
 
Benyújtási határidő: 2022. augusztus 21.
A pályázati kiírás részletei ITT olvashatók.
 Pályázati feltételek:

  • Az anyag formátuma: mozgókép vagy fotó, illetve sorozatfotó
  • Az anyag terjedelme: videó esetén: minimum 5 - maximum 30 perc; fotó esetén: minimum 1 – maximum 10 darab fotó
  • Publikálás dátuma: 2021. június 1. – 2022. július 31.
  • A pályázati anyag tartalmazza: a pályázó nevét, elérhetőségeit (telefonszám, e-mail cím), a pályamű címét és szinopszisát, a megjelenés helyét és időpontját

A pályázatokat erre a linkre kattintva lehet feltölteni.

A filmek formátuma: YouTube-link vagy Vimeo-link
 A pályázattal kapcsolatos kérdések az alábbi email címre írhatók meg: ignatovics@gmail.com

 

Forrás: sajtóanyag
Fejléckép: Hégető Honorka Alapítvány
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Parallel Európai Fotográfiai Platform 2019-es felhívása

A Parallel Európai Fotográfiai Platform 2019-es felhívása

A Parallel Európai Fotográfiai Platform újra művészeket és kurátorokat keres, akik részt vesznek a Parallel projekt harmadik ciklusában.

Egy hónapon belül döntenek a Közlekedési Múzeum új épületéről

Egy hónapon belül döntenek a Közlekedési Múzeum új épületéről

Hamarosan kiderül, ki tervezi a Közlekedési Múzeum új épületét. 

Magyar építészek is pályázhatnak az AADIPA műemlékes díjára

Magyar építészek is pályázhatnak az AADIPA műemlékes díjára

Negyedik alkalommal lehet pályázni az AADIPA nemzetközi díjra, amely a kortárs építészet és az épített örökség viszonyait vizsgálja.

Hirdetés