Hirdetés

Farkas Anna a Best of the Best-díj után, októberben a Grand Prix-díjat is megnyerte Anaptárával a design világ egyik legrangosabb versenyében.

A 2015-ben Red Dot díjjal kitüntettet különleges körnaptárhoz kapcsolódó doktori kutatásból született meg Farkas Anna könyve, az  Anaptár, művészet és tudomány metszéspontja, amely elnyerte a világ egyik legrangosabb design elismerését, a Red Dot: Best of the Best díjat, Brands & Communication kategóriában, majd októberben a Red Dot Grand Prix díját is neki itélték. 

A nyertes doktori (DLA) disszertáció az Anaptárhoz kapcsolódó kutatásokból, és a tárgy-sorozat elkészítése során szerzett tapasztalatokból indult ki. Az adatvizualizáció és a mintázatfelismerés feltérképezése kapcsán a cél további tudományos és művészeti összefüggések feltárása volt. Az egyedülálló kiadvány különböző borítóin megjelenő, kézzel hímzett adatábrázolásokról – amelyek a nappalok és éjszakák hosszát mutatják meg a 47. szélességi körön – Farkas Anna elmondta:

„Fontos volt számomra, hogy olyan szokatlan és egyedi látásmóddal közelítsem meg a címoldal megtervezését és elkészítését, amely méltó lehet a disszertációmban említett csillagásznők örökségéhez – ezzel tisztelegve az univerzumról megszerzett tudásunk alapjait lefektető női tudósok előtt és emléket állítva Cecilia Payne különleges munkásságának.”

Farkas Anna 2020 februárjában a „tipográfia Oscar-díjának” tartott amerikai TDC elismerését kapta meg a Lipcsei Könyvvásár magyar pavilonjának arculatával – amelyet férjével és alkotótársával, Batisz Miklóssal közösen jegyez –, és az egy. magazinnak tervezett animált logóval.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elvarázsolt kastély
  • 2021-12-16 09:00
  • Deco

Elvarázsolt kastély

Sasad egykor dűlőiről híres területét az 1930-as években kezdték el beépíteni családi házakkal. A jó levegőjű városrész egyik hangulatos villája nemrég egy háromgyerekes házaspár igényei szerint született újjá. Cikkünk az Octogon Deco 2021/5-ös lapszámából.

Tényleg érdemes tudni, ki volt Gio Ponti

Tényleg érdemes tudni, ki volt Gio Ponti

A FUGA kiállítása még januárban is látható és erősen ajánlott.

Egészséges lazulás
  • 2021-12-15 14:47
  • Deco

Egészséges lazulás

Feltöltődés a jakuzziban.

Hirdetés