Collector’s Selection január 18. és 28. között.

A 2023-as év első vásárát Collector’s Selection névre keresztelte a Resident Art, amellyel válogatásuk magas minőségét és exkluzivitását szeretnék hangsúlyozni. A gyűjtők számára összeállított katalógust az ünnepek utánra időzítették, tudatosan kikerülve a decemberi túlkínálat zaját. A válogatás minőségéért a Resident Art galéria két kurátora, Bánki Ákos és Schneller János kezeskednek.
 A válogatás három részre tagolódik:

Az első egy különleges nemzetközi grafikai válogatás, olyan külföldi mesterek nyomataival, akik a hazai piacon ritkán vagy még soha nem szerepeltek. A művek között megtalálható a CoBrA csoport alapítói Karel Appel vagy Corneille grafikái, a geszturális absztrakció neves művésze Hans Hartung, illetve a tasiszta Antoni Tàpies lapjai. A dekollázsairól elhíresült Mimmo Rotella és az olasz transzavantgárd jeles tagja Sandro Chia is szerepelnek műveikkel. Továbbá, a teljesség igénye nélkül: Nicolas Schöffer, Alfred Manessier, Victor Vasarely, Max Bill, Wolf Vostell, Günther Uecker nyomataiból válogattak.
 

Nicolas Schöffer - Cím nélkülSandro Chia - figure composition


A második részben a hazai kortárs művészet nagymestereinek művei kaptak helyet. Többek között Bak Imre, Barcsay Jenő, Bukta Imre, Fajó János, Fehér László, Frey Krisztián, Hencze Tamás, Hortobágyi Endre, Keserü Ilona, Klimó Károly, Konok Tamás, Nádler István, Pinczehelyi Sándor, Šwierkiewicz Róbert, Szabados Árpád és mások jelentős grafikai művei láthatók.
 

Konok Tamás - Hat szitanyomat no.3Fehér László - Kézcsók


A válogatás harmadik részét a galéria művészköréhez csatlakozó fiatal és feltörekvő művészek műveiből állították össze. A több mint húsz festményből álló részleg friss és erőteljes látványvilágokat állít szembe a hazai mesterek grafikáival. A képek nem csak a művészek vizuális világába kalauzolnak, de együtt kiállítva sokat elárulnak a galéria kurátorainak preferenciáiról is.
 

Márton Enikő - Pistachio ice

A vásár katalógusának online lapozható változata ITT elérhető el.
A katalógus letölthető pdf formátumban is.

 

Collector’s Selection

Időpont: 2023. január 18-28. között
Helyszín: Resident Art galéria
Cím: 1085 Budapest, Horánszky u. 5. I. emelet
Nyitvatartás: szerdán, csütörtökön és pénteken 13-tól 18 óráig, szombaton 10-től 13 óráig, illetve előzetes bejelentkezéssel (hello@residentart.com)

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt a Resident Art újévi képzőművészeti vására

Megnyílt a Resident Art újévi képzőművészeti vására

Collector’s Selection január 18. és 28. között.

Ingyen olvashatsz el több száz építészeti szakkönyvet és dokumentumot

Ingyen olvashatsz el több száz építészeti szakkönyvet és dokumentumot

Egy hónapig online szabadon hozzáférhető 12 szakkiadó összes könyve.

Elő a szobrokkal, uraim! - Itt az #otthonunkműtárgya kezdeményezés

Elő a szobrokkal, uraim! - Itt az #otthonunkműtárgya kezdeményezés

A MANK a közönséget kéri az otthoni festmények, szobrok, műalkotások bemutatására.

Hirdetés