Egy kis optikai illúzió is kellett a CECC-díjtárgy megszületéséhez.

Az arculat koncentrikus C betűit kiextrudálva, egy pici optikai illúzió, játék segítségével született meg a Central European Case Competition versenyre a CECC-díjtárgy. Szilos András és Imrei Boglárka díjtárgya – amelyet a Budapest Design Week videója segítségével mutatjuk be – az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának megosztott különdíját kapta a Magyar Formatervezési Díj átadásakor.

A CECC Magyarország legnagyobb szabású, globális stratégiai esettanulmányi versenye, amelyen nemzetközi mércével mérve is rangos egyetemek vesznek részt. A kezdeményezés karakteres arculattal rendelkezik, a szervezők egy ehhez illeszkedő, egyedileg tervezett, a verseny szellemiségét és magas színvonalát is megjelenítő prémium minőségű trófeát képzeltek el. Az alkotók a tervezés során a logó jellegzetes betűtípusából és markáns színvilágából indultak ki.

A henger alakú díj négy koncentrikus sárgaréz csőből épül fel, a hézagokat fekete műgyanta tölti ki. A csövek felső végeit 45 fokban levágták, és hosszanti irányban kifűrészeltek belőlük egy negyed körcikket. A trófea külső palástjára lézergravírozással a verseny adatai, valamint a szervezők által választott idézetek kerültek. A megjelenésükben visszafogott, ugyanakkor elegáns díjtárgyak a tervezők saját műhelyében manufakturális eszközökkel és kézműves technikákkal készültek.

Az összes díjazottat ebben a cikkben mutattuk be.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Filigrán szék, kevés anyagból és kevés hulladékkal

Filigrán szék, kevés anyagból és kevés hulladékkal

Mindössze négy lemezből állnak, és egy tompaszögben találkoznak egymással a Tiles székek síkjai.

A Corvinus új arculata több egy sima vizuális eszköztárnál

A Corvinus új arculata több egy sima vizuális eszköztárnál

Az egyetem kommunikációs eszköztárának egészét átgondolta és kitalálta a Salt Communications.

Hirdetés