A Nespresso legújabb kávékapszuláit a kávé eredetét körbefonó afrikai történetek és legendák ihlették. 

A Nespresso legújabb kávékapszuláit, az Arabica Ethiopia Harrar és a Robusta Uganda kávékat a kávé eredetét körbefonó afrikai történetek és legendák ihlették. A Nespresso szerette volna még különlegessebbé tenni a termékbevezetést, ezért Mariana Rodrigues-t, a londoni dizájnert kérték fel a kapszulásdobozok megtervezésére, a svájci atelier oї dizájnstúdiót pedig két exkluzív Limited Edition tálca
formatervének megalkotására.


 
A CSOMAGOLÁS DESIGN-JA TÖRTÉNETEKET MESÉL

Mariana Rodrigues, londoni dizájner munkája nyomán az egyedi kapszulák különleges csomagolást kaptak. Stílusára jellemző, hogy a természetből vett képeket gyakran teljesen szétbontja, majd új, képzeletbeli egésszé rakja össze. Kedveli a bonyolult mintákat, ugyanakkor a szimmetriát is alkalmazza. Képeit kombinált technikával készíti, munkáiban előszeretettel használ ceruzát, tintát, vízfestéket, digitális manipulációt és digitális színezést egyaránt.
 
„Kávérajongóként úgy éreztem, hogy a Nespresso-val közösen olyan izgalmas vizualitást teremtettünk, amely segít abban, hogy a kávék története eljusson a fogyasztókhoz is. A csomagolás dizájnját a kávék eredete mellett különleges ízük is inspirálta. Az etiópiai kávé száraz hegyvidéken terem, ezért használtam az okker, a narancs, a sárga és a világosbarna árnyalatait. Ugandában a kávécserje tavak mellett, a hegyek lábánál él, ezáltal sötétebb barnákkal, mély zöldekkel és kékekkel ábrázoltam – mesélte Mariana.”

 
TRADÍCIONÁLIS IHLETÉSŰ ROZSDAMENTES ACÉL TÁLCA
 
A svájci atelier oї dizájnstúdió két exkluzív Limited Edition tálcát tervezett a Nespresso afrikai kávékülönlegességeihez. A stúdió tervezőire jellemző, hogy áttörik a műfajok közti határvonalakat, szabadon mozognak a tudományágak között, és ösztönös, érzelmeket ébresztő módon formálják meg a különböző anyagokat. „Etiópiában a kávét hagyományosan kovácsolt fémtálcákon szolgálták fel, ezekből a tradicionális megmunkálású tálcákból merítettünk ihletet. A rozsdamentes acélnak sok előnye és különleges tulajdonsága van, ezért gondoltuk, hogy ez a legmegfelelőbb alapanyag. A legnagyobb nehézséget az jelentette, hogy az acéltálca meleg hangulatot sugalljon, ezért a guilloche művészeti forma és a tükröződések, fényeffektek segítségével keltettük életre az anyagot”- mondta Aebi Aurel, Louis Armand és Reymond Patrick. 
 
Az Arabica Ethiopia Harrar és a Robusta Uganda kávék és a Limited Edition tálcák január közepétől korlátozott időn át kaphatók a Nespresso Boutique-okban, valamint megrendelhetők online a www.nespresso.com/hu/hu/ oldalon és a Nespresso Club ingyenesen hívható telefonszámán keresztül.

Ha többet szeretne megtudni a kávé történetéről, illetve az Arabica és a Robusta kávék közti különbségről, látogasson el a https://www.nespresso.com/hu/hu/our-choices/ oldalra.
 
 
 
forrás: sajtóközlemény
 Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

PRODIGIO, A NESPRESSO ELSŐ INTELLIGENS KÁVÉGÉPE

PRODIGIO, A NESPRESSO ELSŐ INTELLIGENS KÁVÉGÉPE

A Nespresso mobilalkalmazás segítségével készül a kávé.(x)

Csepelen hasznosítják újra a Nespresso kapszuláit

Csepelen hasznosítják újra a Nespresso kapszuláit

A vállalat 2020-ig 500 millió svájci frankot költ globális fenntarthatósági programjára (x)

All day

All day

Nespresso a nap minden szakára. (x)

Öltöző kávégépeknek

Öltöző kávégépeknek

Egy izgalmas, új kávégép, mely tulajdonosa egyéniségét tükrözi, Új Nespresso Pixie Clips. (x)

Érzéki érintés

Érzéki érintés

Berlini ipari formatervezők kapszula ihletésű, fekete csészét terveztek a Nespressonak (x)

Hirdetés