Hirdetés

 Az idei év okker aranyban tündököl. (x)

Hirdetés

Immár 13 éve hívja össze a dizájniparból ismert szakértőit a Dulux gyártója, hogy közösen megtervezzék a legújabb színpalettákat, trendeket és az év színét. Idén a „mindkét irányba tekintés” átfogó trendje az Okker arany árnyalatban testesül meg.

kép © Dulux

Mindkét irányba tekintve

Ebben az évben nagyon érdekes ponthoz érkeztünk, ahonnan a hagyomány és a modern innováció előnyeit egyaránt láthatjuk, ahol az ellentétes vélemények és nézetek mérlegelése minden eddiginél fontosabb. A digitális és a modern technológiákkal együtt élünk a mindennapokban, ugyanakkor a múltból merítünk inspirációt a jövő tervezéséhez. Ezt ragadja meg a Dulux idei főtrendje, amely a "Mindkét irányba tekintve" szlogenben fogalmazódik meg. 

Az idei évben olyan tompított és kifinomult palettát állítottak össze a szakértők, amely a lágy középárnyalatokra összpontosít. Marad továbbra is a meleg színek öröksége, de még több finomsággal jelenik meg. A ragyogó árnyalatok az elsődleges színektől valami érdekesebb, új felé mozdulnak, így a narancs helyett korall, a sárga helyett okker, a kék helyett pedig az éjkék került a válogatásba.

kép © Dulux

Az Év Színe az Okker arany

A mindkét irányba tekintés átfogó trendjének forrása egyértelműen az arany. Az Akzo Nobel szakértői a sárgák széles palettájáról körültekintően azt az egy aranyszínt választották, amely a legjobban megragadja az előttünk álló év színtrendjeit. Egy olyan arany árnyalatú okkert választottak, amely elég élénk ahhoz, hogy magára vonzza a figyelmet, ugyanakkor más árnyalatokkal is jól mutat. Az arany és különböző árnyalatai mindenhol visszatérően megjelennek a formatervezés világában, legyen az a lakberendezés, építészet, grafikai dizájn, vagy akár a divat. Emellett ez az árnyalat egy gyönyörű, természetes fejlődést mutat a réznarancstól, ami a 2015-ös év színe volt. 
„Mi az okker? Egy természetes, talajból származó földpigment. Színváltozatai a világossárgától, a narancson át a barnáig terjednek. Az okker arany a napsütéses novembert idézi. Ha úgy tetszik vintage sárga, mely falon, bútoron egyaránt jól mutat. Aki tehát erre szavaz 2016-ban, trendkövetőnek mondhatja magát.” – mondta el Kitzinger Szonja, a Dulux szakértője, blogger.

„Igyekszünk vásárlóink minden igényét kielégíteni, így a kiváló technológia mellett a legújabb trendek követésére és színek megalkotására is komoly hangsúlyt fektetünk. A Dulux mint vezető festékmárka elkötelezettnek érzi magát, hogy úttörő legyen ezeken a területeken” – tette hozzá Mártai Lilla, a Dulux márka menedzsere.

kép © Dulux 

Nemzetközi, független szakértelem

Mi is az a Colour Futures? Egy kutatás lefordítása egy olyan jövőre, amelyet mindannyian megismerünk. Az Akzo Nobel Globális Esztétika Központja minden évben összehívja a világ minden pontjáról a dizájn különböző területeiről érkező szakértőit, akik megvitatják, hogy szerintük melyek lesznek a jövő következő világméretű trendjei, a globális társadalmi és dizájntrendek alapján. Az ezek alapján megalkotott Colour Futures olyan tartalommal szolgál, amely meggyőző és inspiráló mind a lakberendezés, az építészeti dizájn, az otthonteremtés és a stílus iránt érdeklődő számára. (x)

szöveg:sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A bejrúti robbanás a történelmi épületek jó részét is letarolta

A bejrúti robbanás a történelmi épületek jó részét is letarolta

200-250 ezer közé tehető azoknak a száma, akik elveszítették otthonukat.

Az újrahasznosított műanyagból készült szék, amelynek előállításához elég egy perc

Az újrahasznosított műanyagból készült szék, amelynek előállításához elég egy perc

Új szelek fújnak a formatervezés világában.

Közösségi térré alakul az Andrássy út egyik szakasza

Közösségi térré alakul az Andrássy út egyik szakasza

A cél az, hogy októberig Európa egyik legszebb sugárútja visszakapjon valamit eredeti funkciójából.

Hirdetés