A Morvay&Morvay M2 DESIGN PROJECT által tervezett gödi villa az OCTOGON Deco 2021/5 számából.

Göd egy csendes utcájában álló családi ház elődjét azzal a szándékkal vásárolták meg tulajdonosai, hogy kibővítésével egy vidám, élettel teli otthont hozzanak létre. 

 


A bővítés és átalakítás megtervezésére a tulajdonosok az M2 Design Project csapatát kérték fel, akik az építészeti és  belsőépítészeti terveket egyetlen folyamatban egyesítve készítették, így a kialakuló külső tömeg és belső terek érzékeny összefonódása egységes egésszé formálódhatott.

 

 

A mediterrán stílusú eredeti sátortetős épületrészhez annak arányrendszerével azonos földszintes bővítmény épült. Az így kialakuló két tömb csatlakozásába nyitott fedélszékes, minden irányban a kerthez és teraszokhoz direkt módon kapcsolódó, nagy üvegfelületekkel ellátott központi tér került.

 


Az eredeti épületrész tömbjében található az előszoba, konyha és étkező, valamint a szülői lakrész, míg az újban a gyerekek birodalma kapott helyet. A kettőt a nappali tere köti össze, amelynek padlószintje pár lépcsőfokkal lejjebb került, így a kertkapcsolat teljesebbé vált, és a belmagasság is megnőtt. A három tömb eltérő padlószintje jól mutatja a tervezők azon szándékát, hogy az eltérő funkciójú belső terek és a külső környezet kapcsolatát különböző módon definiálják.
 


Az így kialakuló, kelet-nyugati tájolású „hosszúház” helyiségeihez mindkét irányban egységes megjelenésű, de különböző funkciókat betöltő, lapostetős oszlopsor csatlakozik, ami hol az épülethez simulva előtetőként, hol kiszélesedve fedett teraszként, máshol pedig épülethez csatolt nyitott teraszrész térhatároló paravánjaként funkcionál.

 

 

Modern, mégis otthonos hangulatukkal az enteriőrök híven tükrözik a tulajdonosok személyiségét. Tervezői bravúr, hogy a helyenként megjelenő intenzív színek, minták és formák egységes és kortárs kompozícióvá állnak össze. 

 

 

Ugyanakkor a meleg, bársonyos, finoman csillogó elegancia is az ő ízlésüknek megfelelően jelenik meg, igényes, magas minőségű anyagok és bútorok segítségével. A tervezők koncepciójának részét alkotta az a törekvés, hogy a markáns mobiliák köré letisztult, visszafogott, kortalan keretet alkossanak, ami még egy esetleges stílusváltást is könnyedén elvisel.

 

Alapterület: 198 m2
Helyszín: Göd
Tervező: Morvay&Morvay M2 DESIGN PROJECT

 

Az eredetileg 2022. január 2-án megjelent teljes cikkünk a képgalériával ITT olvasható.

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Medence az átriumban, meditáció bármikor

Medence az átriumban, meditáció bármikor

A Török Csongor által tervezett hódmezővásárhelyi családi ház.

Modernizált ház, tekintélyes múlttal
  • 2020-05-18 09:00
  • Deco

Modernizált ház, tekintélyes múlttal

Árvai András és Répás Éva villaépülete a Deco 2018/2-es lapszámából.

Kompakt, mértéktartó családi ház Sasadon

Kompakt, mértéktartó családi ház Sasadon

Cikkünk a 150-es OCTOGON-ból, ami fejlécképként is tovább él.

Hirdetés