Hirdetés

A Szépség Metropoliszának közelében, azaz Párizs elővárosában áll ez a nemrégiben alapított villa, amelynek enteriőrjeit egy fiatal magyar tervezőnő koncepciója szerint alakították át példamutató gyorsasággal, magas színvonalon.

Eredetileg a 70-es évekből való ez a nemrégiben átépített villa Párizs zöldövezetében, amit kívül belül felújítottak és korszerűsítettek. Cikkünk az Octogon Deco 2020/1-es lapszámából.
 


Míg a külsőt egy francia építésznő jegyzi, a belső tereket a tulajdonosok egy közös ismerőseik révén megismert magyar tervezőre, Tóth Anitára bízták. Együttműködésük első pillanattól kezdve kiváló volt.

A vezető beosztású, három gyereket nevelő házaspár modern és elegáns, ugyanakkor praktikus és jól működő otthonra vágyott. Egyszerre otthonos helyiségeket akartak, ahol a család minden tagja jól érezheti magát, ugyanakkor olyan reprezentatív terekre is igényt tartottak, ahol elegáns vendégségeket szervezhetnek.
 

Karakteres falamellák és némi szintkülönbség választja el a nappalit és a közlekedőt. A folyosóról a lakás intimebb szférájába tartozó hálószobák és fürdőszobák nyílnak.

Anitának és csapatának nem volt könnyű dolga, hiszen egy már megkezdett építkezésbe csöppentek, ahol nagyon gyorsan kellett csatlakozni a javában zajló munkákhoz, módosítani és új lehetőségeket felvázolni. Óriási sikert arattak a 3D technikával készített látványtervek, Franciaországban ugyanis különlegességnek számít, megfizethetetlenül magas ára miatt nem gyakran alkalmazzák, ebben a helyzetben azonban nagy segítséget nyújtott a tervek gyors megértetéséhez. Nagyrészt telefonon, interneten keresztül zajlott a felek közötti kommunikáció, az építkezés helyszínén tett néhány látogatással kiegészítve.

A tágas térérzet kedvéért térelválasztó falak helyett változatos eszközöket alkalmaztak. A világítás, a bútorok elhelyezkedése, de még a színek és a gondosan megválasztott anyagok is részt vesznek a játékban.

 Az elegáns fehér lépcsőkkel körbevett, süllyesztett nappalit egy L alakú kanapé és egy fotel teszi kényelmessé. A világos drapp, puha szőnyeg és a mennyezeti függesztékekre reflektáló, tükrös felületű dohányzóasztal emeli a többfunkciós tér fényét.


A kivitelezés előrehaladottsága miatt rohamléptekben kellett cselekedni: többek között a fürdők és az álmennyezet, vagy az elektromosság azonnali megoldást igényeltek. Nagy segítséget jelentett, hogy a férj az automatika kiváló szakértője, így a ház intelligens vezérlésének megvalósítása az ő irányításával történt.

Míg a szülői háló és a hozzá kapcsolódó fürdőszoba modern, letisztult eleganciája harmonikusan illeszkedik a ház közösségi tereihez, a gyerekek szobáiban némi játékosság jelenik meg kis lakóik elvárásainak és ízlésének megfelelően.


A modern bútorokkal, alapvetően visszafogott színekkel, csak egy-egy színfolttal kiegészített tágas enteriőrökben minőségi anyagok és design darabok sorakoznak a visszafogott elegancia jegyében. Nagyszerű munkát végzett a magyar csapat, és örömüket tovább fokozta, a házat birtokba vevő család elégedettsége és elismerése.

 

Alapterület: 400 m2
Helyszín: Párizs peremkerülete

Belsőépítész: Tóth Anita, AT Home Design
Még több és nagyobb fotók a galériában!


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Világhírű párizsi múzeumok százezer műalkotása lesz elérhető

Világhírű párizsi múzeumok százezer műalkotása lesz elérhető

Franciaország ezzel csatlakozik az open content mozgalomhoz.

Tizenegy magyar tervező indul Párizsba

Tizenegy magyar tervező indul Párizsba

Irány a Maison et Objet, az egyik legnagyobb nemzetközi lakberendezési és belsőépítészeti designvásár.

Egy befalazott szecessziós szobát élesztett újra a Beefbar

Egy befalazott szecessziós szobát élesztett újra a Beefbar

Befalazták, hogy a nácik ne tudják lerombolni, de most újra megelevenedik az Art Nouveau.

Hirdetés