A lakberendezés új perspektívája, túl az ügyes térszervezésen, és a jó ízléssel megkomponált tereken.

Különleges adottságú lakás, nagyvonalú megbízóval és innovatív tervezővel, aki más alkotókat is bevon a munkálatokba. A Bartók Béla úton a lakberendezés új perspektívája nyert teret, ami túlmutat az ügyes térszervezésen, és a jó ízléssel megkomponált, mutatós enteriőrökön.

Valósággal beleszeretett feladatának helyszínébe Hadnagy Timi enteriőrtervező és csapata, amikor szembesült a több mint száz éves épülettel, és benne a felújításra váró lakással, amelynek újjászületésében fontos szerepet kapott a Bonami is. Ez a terület egykor a Duna árterületéhez tartozott, szántóföldek és szőlő borította, mígnem a 20. század elején a városfejlesztés fókuszába került. Az egyre népszerűbb, ma is fellendülőben lévő környék egyik legérdekesebb épületét a különös bérházak építészeként számon tartott, fiatal Málnai Béla és társa, Haász Gyula tervezték.  

A Bartók Béla útra hatalmas teraszokkal nyitó, U alakú beépítés egyik szembetűnő érdekességét a homlokzat két oldalán több szinten végigfutó, különleges, fémkeretbe foglalt sarokablakok jelentik.

New Yorkot is megidézi a lakás a Bartókon  - Fotó: Danyi Balázs

Ebben a házban igazi kihívást jelentett a felújítás, már csak azért is, mert az említett sarokablakokból ebben a lakásban is akad egy példány – Timiék az új koncepciót erre a kevésbé szokványos elemre alapozták. Így esett, hogy a lakás korábbi, ablaktalan, sötét halljából konyhaszigettel kiegészített hosszúkás, közlekedőként is funkcionáló konyhát alakítottak ki, ahonnan a sarokablakokra szervezett étkezőre, és a vele egy térben berendezett nappaliba látni.

Érdemes figyelni az apró részletekre, tárgyakra, megoldásokra, mint a konyhában a fém edénytartó kosár, az arany színű virágcserép vagy a konyhai mérleg.

Az a bizonyos sarokablak és egy csendes sarok - Fotók: Danyi Balázs

Csak később merült fel az ötlet, hogy a lakásban két apartmant létesítsenek, de a végeredményt illetően a konyha elhelyezése telitalálat volt, hiszen ennek köszönhetően a korábbi állapothoz képest jóval izgalmasabb térkapcsolatok jöhettek létre. Az ausztrál befektető mindenben szabad kezet adott a tervezőknek, így

teret nyerhettek kortárs művészek segítségével létrehozott olyan egyedi megoldások, mint a konyhai közlekedő falát díszítő, kézzel festett dzsungel, Anna Amelie falrajza, vagy Keresztury Árpád falból kivésett Budapest térképe, közepén rézcsőből formált Dunával az egyik hálószobában vagy akár a Canada poszter a nappaliban.

Egyedi alkotások és az enteriőr összjátéka – Fotó: Danyi Balázs

Ugyanakkor a használati tárgyak is elszakadnak az olcsó praktikum világától, designtárgyakat látunk mindenütt: rézszínű komódot és felette rózsaarany dekorációs tálat, só-bors tartót, a nappali kanapéján ügyeltek még a díszpárnára és a plédre is, de még a kanapé feletti polcon látható nád tárolókosár is megér egy-két pillantást. 

Ezek a különleges alkotások és tárgyak, kitüntetett területek mégis harmonikusan illeszkednek a jól megkomponált modern enteriőrökbe: hol ráerősítenek, máshol épp lágyítják és hatásosan mozgatják meg az indusztriális elemeket, hogy a lakás végső soron egy érdekes és impulzív, ugyanakkor szerethetően otthonos térré váljon.

Bartók Béla út, 101 m2
Tervező: Hadnagy Tímea, Papp Nikolett, Timmer Dániel - Chez Elles

A lakásban bemutatott termékek megtalálhatók a Bonami.hu webáruházban! Kedvezmény: -10% a Bonami oldalán minden bútorra, december 12-ig. Kód: BONAMIDECO

Kattintson a galéria megtekintéséhez!


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Harminckét bravúros designválasz korunk kihívásaira

Harminckét bravúros designválasz korunk kihívásaira

A MOME kiváló hallgatóinak csoportos kiállítása

Újabb magyar márka lett Red Dot díjas

Újabb magyar márka lett Red Dot díjas

Magyar a világ egyik legszebb vitamincsaládja – Red Dot díjas a Nutriversum

Hova menjünk a héten? | Kedvenceink Budapest születésnapi programsorozatából

Hova menjünk a héten? | Kedvenceink Budapest születésnapi programsorozatából

November 17-én 150 éves a főváros, lesz bőven hová menni

Hirdetés