Hirdetés

Felhőkarcoló magyar módra és még díjnyertes is

Magyar sikerektől volt hangos az International Property Awards: a Group Dyer tervezte moszkvai felhőkarcolók is taroltak a díjátadón.

Hirdetés

Az elmúlt napokban a Néprajzi Múzeum és a Biodóm nemzetközi elismeréséről adtunk hírt, azonban van még egy magyar vonatkozású projekt, amely az International Property Awardson díjazott lett. Épül Oroszországban egy felhőkarcolókkal tüzdelt lakónegyed, melynek tervezésében Deilinger Tamás és Domokos Balázs, a Group Dyer budapesti irodájának vezető tervezői is részt vettek. 

Méretében már-már városrészekkel vetekszik Moszkva egyik új lakópark-projektje, a Prime Park. De pontosan mi is épül majd itt és egyáltalán mekkora területet ölel fel? A hat hektáros területen a tervek alapján kilenc felhőkarcoló épül majd fel, melyek közül a legmagasabb a 150 métert is eléri. Ez a magasság persze óhatatlanul is felerősíti az elszigetelődést, ezért az építészek egy hatalmas park köré csoportosították az épületeket, ráadásul privát belső kerteket is létesítettek, így a lakók találkozhatnak, beszélgethetnek egymással, ráadásul mindezt a természetben és nem a négy fal között. Emellett üzletek, éttermek, kávézók, sport és szabadidős lehetőségek is adottak lesznek ahhoz, hogy egy igazán pezsgő élet alakuljon ki ebben a negyedben. Noha ez még csak terv, de mégis olyannyira átgondolt, hogy a nemzetközi ingatlan szakma Európa legjobb high-rise lakóépületévé választotta. 


Adatok:

vezető építészek: Philip Ball, Deilinger Tamás, Domokos Balázs
projektvezető építészek: Huszár Tamás, Guzmics Gyula
építész munkatársak: Borbély Adrienn, Harangozó Szilvia, Danylo Ivanov, Falus Benjamin, Keserű Olivér, Tamáska Marcell, Marina Shpilko, Németh Adrienn, Dudás Martin
3D vizualizáció: Group Dyer, ZOA

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

David Adjaye nyerte a RIBA királyi aranyérmet

David Adjaye nyerte a RIBA királyi aranyérmet

Az érmet azok az alkotók kapják, akik egész életüket az építészet fejlődésének szentelik és ily módon nagy hatással vannak a szakmára.

Kórházi fertőzések ellen küzdő magyar fejlesztés kapott Red Dot díjat

Kórházi fertőzések ellen küzdő magyar fejlesztés kapott Red Dot díjat

A HandInScan a 2015-ös Red Dot Award: Design Concept díj után a Brands & Communication Design díját is besöpörte.

Hirdetés