Hirdetés

A kétévente elinduló pályázat arra ösztönzi az építészhallgatókat, hogy megvizsgálják a természetes fény építészetet befolyásoló hatásait.

A kétévente elinduló pályázat célja, hogy arra ösztönözze az építészhallgatókat, hogy megvizsgálják a természetes fény építészetet befolyásoló hatásait, az innovatív gondolkodásmódot előtérbe helyezve. A díj arra inspirálja a hallgatókat, hogy használják a tervezésnél a napfényt energia- és megvilágítási forrásként is, így biztosítva az épületekben élő és dolgozó emberek egészségét és szellemi jólétét.

A beérkező pályázatokat nemzetközileg elismert építész zsűri fogja értékelni és 10 regionális nyertest választanak. A regionális nyertesek ezután projektjeiket a 2020-as építészeti világfesztiválon (WAF) Amszterdamban mutathatják be a zsűri előtt, ahol az előadások után két globális nyertest hirdetnek ki. A díjra minden építészmérnök hallgató pályázhat - akár csapatban, akár egyénenként -, aki egyetemi szintű kurzusra jelentkezett be 2019/2020-ban.

A Nemzetközi VELUX-díj nemcsak a hallgatók, hanem tanáraik munkáját is méltányolja. Minden csapatnak rendelkeznie kell egy közreműködő tanárral, aki támogatja a projektet. A nyertes projektek támogató tanárait is díjazzák, a teljes nyereményösszeg 30 000 euró.

Regisztrálni 2020. április 1-ig lehet, a pályamunkákat 2020. június 15-ig lehet beküldeni, melyet egy elismert építészeti szakemberekből, és az Építészek Nemzetközi Szövetségének tagjaiból álló nemzetközi zsűri értékel majd.

További információkat itt találtok!

A VELUX Cégcsoport minden második évben meghirdeti a Nemzetközi VELUX-díjat. A VELUX Cégcsoport küldetése immár 75 éve, hogy a világ minden táján jobb lakókörnyezetet teremtsen – természetes fénnyel és friss levegővel. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A jövő óvodája

A jövő óvodája

A Christensen & CO Architecter okos megoldások és kiváló anyagok használatával kiemelkedő minőségű épületet hoztak létre.

Lendületben a Velux

Lendületben a Velux

A cég nemcsak bővül, hanem zöldül is.

Innovatív építészet - Holisztikus Design Díj

Innovatív építészet - Holisztikus Design Díj

Innovatív termékeket tervezel, kommunikációval foglalkozol vagy éppen egy fenntartható épület tervein dolgozol? Egy pályázat azoknak, akik új ötleteket generálnak az építészet, kommunikáció, interior, termék és koncepció kategóriákban.

Hirdetés