Az ArtKert összművészeti fesztiválon meghallgathatjátok a Blahalouisianát, Bereményi Géza és Másik János közös estjét, Mörköt, és a Carson Comát. Lesz még közös festés, művészeti séta, benézhettek a Szentendrei Régi Művésztelepre, és kereshettek kincseket a városban!

Web:https://www.facebook.com/events/2300048093644287/
Kezdődik:2019 Augusztus 30. 10:00, Péntek
Végződik:2019 Szeptember 01. 20:00, Vasárnap
Hely:MANK - Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.
Település:Szentendre
Cím:Bogdányi utca 51.

 

Kiállítások

 • TáncKépek – mozgásművészet a kortárs magyar fotográfiában című kiállítás a MANK Galériában.
 • Kiállítás a Cseh Tamás Archívum anyagaiból a Jeges Ernő Műteremben – fotókból, grafikákból, plakátokból készült válogatással, valamint archív felvételekkel idézi meg a Cseh Tamás Archívum az énekest, aki már tíz éve nincs köztünk.

Állandó programok

 • Bemutatkoznak az alkotóházak és a művésztelepek.
 • Alkotói műhely a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében – a Kozma Lajos iparművészeti ösztöndíjasok alkotói műhelye várja az érdeklődőket a Szentendrei Régi Művésztelepen, ahol magunk is elkészíthetünk néhány kiegészítőt, miközben a szebbnél szebb alkotások között válogathatunk.

Napi programok

Augusztus 30., péntek

 • 10:00 – 14:00 Művészetpedagógiai foglalkozás gyerekeknek. Szentendrei és környéki gyermekcsoportok számára művészetpedagógiai foglalkozás a Szentendrei Régi Művésztelep mestereinek vezetésével.
 • 14:00 – 18.00 Zománcművészeti workshop. Zománcművészeti foglalkozások kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Zománcképek és ékszerek készítése hagyományos technikával, amelyeket a foglalkozás végén haza is vihetik a látogatók. Helyszín: Jeges Ernő Műterem
 • 14:00 – 18:00 Újrahasznosított ékszerek. Élj környezettudatosan! Gyere el hozzánk, és újrahasznosított alapanyagokból készítünk divatos fülbevalókat, karkötőket, ékszereket és használati tárgyakat.

Augusztus 31., szombat

 • 10:00 – 12:00 Alkossunk közösen! Knyihár Amarilla, a Szentendrei Régi Művésztelep művésze vezetésével bárki belekóstolhat a művészet alkotó világába, és megtanulhatja, hogyan kell a vászonnal bánni. Segítségével a szentendrei művészeti hagyományokat követve készítheted el nálunk saját olajfestményedet.
 • 12:00 – 17.00 Monotípia workshop. A festészet és a grafika határmezsgyéjén alkotva Szentendre híres-neves motívumait alkotjuk újra.
 • 13.00 – 17.00 Fotográfiai bemutató. Ha kíváncsi vagy arra, mit jelent a kollódiumos eljárás, és szívesen elmélyednél az archaikus fotótechnikák rejtelmeiben, akkor nálunk a helyed!
 • 16:00 – 17:00 Művészeti séta Szentendrén. A Szentendrei Régi Művésztelep alapítói, művészei által megfestett kultikus szentendrei tájakat, helyszíneket járjuk végig. Indulás az ÚjMűhely Galériából (Szentendre, Fő tér 20.), majd a séta a Szentendrei Régi Művésztelepen ér véget.
 • 17:00 – 18:30 Nyitott műtermek. Kukkants be velünk a Szentendrei Régi Művésztelep műtermeibe, és ismerkedj meg kötetlen beszélgetés keretében a művészekkel!
 • 18.30 – 22.00 Fényfestés. A MANK jellegzetességeit kiemelő, a látogatók és az érdeklődők figyelmét felhívó fényfestés az épület utcai frontjára.
 • 16:30 – 17:30 Zeneipari kvíz a Szentendrei Régi Művésztelepen. Vedd magad elé okostelefonod, és kezdj bele a kvízbe értékes nyereményekért!
 • 17:30 – 18.30 Carson Coma koncert. A Carson Coma gimis zenekarként indult 2015-ben, majd 2017 augusztusában teljesen átalakult és elnyerte mostani formáját. Az italo, psych és beat stílusok között mozgó együttes elsődleges célja, hogy minél több elismert magyar és külföldi zenekar előtt játszhasson.
 • 18:30 – 19:00 Zeneipari kvíz a Szentendrei Régi Művésztelepen. Vedd magad elé okostelefonod, és kezdj bele a kvízbe értékes nyereményekért!
 • 19:00 – 20:00 Mörk koncert. A Mörk zenéje funk és soul alapokon nyugszik, eklektikusan mai hangzású, tartalmát tekintve mégis a nagy elődök nyomdokain jár.
 • 20:00 – 21:00 Zeneipari kvíz a Szentendrei Régi Művésztelepen. Vedd magad elé okostelefonod, és kezdj bele a kvízbe értékes nyereményekért!
 • 21:00 – 22:00 Blahaluisiana koncert. A 2012 nyarán alakult zenekarnak már a Sziget és a VOLT fesztiválok fellépőinek sorában is kiemelt helye van. Ráadásul a zenekar nemcsak határon innen, hanem külföldön is szerencsét próbált már: koncerteztek Erdélyben, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, de a Tallin Music Week-en és Hágában is bemutatkoztak.

Szeptember 1., vasárnap

 • 10:00 – 12:00 Alkossunk közösen! A Szentendrei Régi Művésztelep művészének vezetésével bárki belekóstolhat a művészet alkotó világába, és megtanulhatja, hogyan kell a vászonnal bánni. Segítségével a szentendrei művészeti hagyományokat követve készítheted el nálunk saját olajfestményedet.
 • 13.00 – 17.00 Fotográfiai bemutató. Nedves és száraz lemezek a fotográfia hőskorából. Ha kíváncsi vagy arra, mit jelent a kollódiumos eljárás, és szívesen elmélyednél az archaikus fotótechnikák rejtelmeiben, akkor nálunk a helyed!
 • 13:00 – 17.00 Szitanyomó workshop. Színezd újra pólódat, táskádat velünk izgalmas minták felhasználásával!
 • 14:00 – 16:00 Művészeti séta Szentendrén. A Szentendrei Régi Művésztelep alapítói, művészei által megfestett kultikus szentendrei tájakat, helyszíneket járjuk végig. Indulás az ÚjMűhely Galériából (Szentendre, Fő tér 20.), majd a séta a Szentendrei Régi Művésztelepen ér véget.
 • 16:00 – 17:00 Nyitott műtermek. Kukkants be velünk a Szentendrei Régi Művésztelep műtermeibe, és ismerkedj meg kötetlen beszélgetés keretében a művészekkel!
 • 17:00 – 19:00 A Kert költészetté emelése. A kert szimbolikus tér, számos írót, költőt megihletett már. A zenés irodalmi rendezvény során három költő, író vall a kerthez, illetve saját belső kertjükhöz fűződő kapcsolatáról. A beszélgetés során az alkotók felolvasnak verseikből, prózáikból is, az estet hangzó, megzenésített versek teszik teljessé. Résztvevők: Farkas Wellmann Éva költő, a Bárka online szerkesztője, Novák Zsülett író, Király Farkas költő, író, az Irodalmi Jelen szerkesztője. A beszélgetést vezeti: Mirtse Zsuzsa művészeti tanácsadó
 • 19:00 – 19:30 Kertmozi – Archív filmválogatás a Cseh Tamás Archívum anyagából. A Cseh Tamás hagyatékában megőrzött felvételekből Hanák Gábor, a Cseh Tamás Archívum alapítója válogat.
 • 19:30 – 21:00 Keresztben jégeső – Bereményi Géza és Másik János estje Cseh Tamást idézi meg. Az író-költő készülő életrajzi regényéből olvas fel részleteket, a zeneszerző-énekes Cseh Tamás és Másik János dalokat játszik. Az egykori alkotótársak egy igazán különleges műsorral állnak színpadra, ami több lesz mint egy Cseh Tamás-est. Ebben a műsorban a Levél nővéremnek, a Levél nővéremnek 2, és Az igazi levél nővéremnek lemezről is elhangzanak dalok sok más szerzeménnyel egyetemben.

Az ArtKert Fesztivál workshopjain, foglalkozásain való részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni az kozonseg@alkotomuveszet címen lehet.

Szobrok a kertben

Szabadtéri szoborkiállítás a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében. Időpont: 2019. június 21 – szeptember 27. Tíz kiváló kortárs szobrászművész alkotása talált otthonra a Szentendrei Régi Művésztelep tágas parkjában 2019 nyarára. Az idén először, de hagyományteremtő szándékkal megrendezett nyári szobrászati tárlat a természet és a kultúra szerves egyesítését tűzte ki céljául.

Programok az ÚjMűhely Galériában. 

Cím: Szentendre, Fő tér 20.
Dialógusok-polilógusok – kortársékszer-kiállítás

Augusztus 31.

 • 10:00-12:00 és 14:00-16:00 - „Hordd magadon Szentendrét!” – Szitanyomó workshop, szitázz magadnak pólót vagy vászontáskát a szentendrei művészek ikonikus motívumaival!
 • 17:00 - Lemezjátszó Classic Horváth Gergellyel. A Lemezjátszó Classic alkalmain a magyar könnyűzene kulcsalbumait hallgatjuk meg közösen "bakeliten" a szerző vagy az előadó jelenlétében, az album dalaihoz közelebb vivő beszélgetés keretében. A B32 Galéria és Kultúrtérben évek óta futó Lemezjátszó estek a hazai könnyűzenei örökség előtt tisztelgő új sorozata indul útjára az Új Műhely Galériában. Házigazda: Horváth Gergely

Szeptember 1.

 • 10:00-18:00 - Kortársékszer-vásár. A Dialógusok – polilógusok című kortársékszer-kiállítás kiállítóinak vására, ahol designer ékszerek közül válogathatsz közvetlenül a designerektől.
 • 10:00-11:00 és 14:00-15:00 - Tárlatvezetés a Dialógusok – polilógusok kortársékszer-kiállításon.
 • 15:00-18:00 - Ékszerkészítő workshop, alkosd meg a saját ékszered!

Az ÚjMűhely Galéria workshopjain való részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni az ujmuhelygaleria@alkotomuveszet.hu címen lehet.

Fedezd fel Szentendre kincseit!

Családi kalandjáték négy kiállítóhelyen, a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Ferenczy Múzeumi Centrum közös programja. Izgalmas művészeti kalandjáték veszi kezdetét augusztus 30-án. Ha együtt a család, indulhat a nyomozás! Keressétek a kalandfüzetet a négy helyszín egyikén! Minden játékos ajándékot kap. Ha mind a négy elrejtett kincset megtaláljátok, értékes ajándékokért szállhattok versenybe közös sorsolásunkon.

Helyszínek

 • ÚjMűhely Galéria (Fő tér 20.)
 • Vajda Múzeum (Hunyadi utca 1.)
 • MűvészetMalom (Bogdányi utca 32.)
 • Szentendrei Régi Művésztelep/MANK Galéria (Bogdányi utca 51.)

Az érintett múzeumokba a játékban résztvevők számára a belépés ingyenes, regisztráció szükséges a regisztracio@muzeumicentrum.hu címen.

 


Hirdetés