Hirdetés

ArchiKids Budapest

Web:https://www.facebook.com/events/2366384703578115/
Kezdődik:2019 Október 25. 16:00, Péntek
Végződik:2019 Október 25. 18:00, Péntek
Hely:KÉK - Kortárs Építészeti Központ
Település:Budapest
Cím:Bartók Béla út 10-12.

 

A világszerte jelentkező ArchiKids fesztiválok mintájára lehetőséget teremtünk arra, hogy a gyerekek a bennük élő építésszel ismerkedjenek. Egy kisgyermek általában előbb tanul meg színes tornyokat építeni-bontani, mint hogy járni tudna. De vajon hova tűnik később az építéshez való elemi vonzódás? 

Az idén október 25-26-án bemutatkozó ArchiKids Budapest építészeti fesztivál a jövő generációival kezdeményez párbeszédet. Hogyan tudjuk partnerként kezelni a gyerekeket a városi tér alakításában? Hogyan irányítsuk figyelmüket közvetlen környezetük megfigyelésére, tudatos értékelésére? 

Milyen struktúrák makett szintű megépítésével tudjuk továbbérzékenyíteni eddigi téri tapasztalataikat? Ezekre a kérdésekre velük közösen keressük a választ a Kortárs Építészeti Központ szervezésében megvalósuló programon.  

Kíváncsi vagy, milyen építésznek lenni gyerekfejjel?
Milyen igényeik vannak a gyerekeknek az épített környezetben, és hogyan formálnák azt? 

A KÉK programjai az újbudai Bartók Béla út nagyvárosi forgataga mentén a Gellért tértől a KÉK Projektgalériáján át Gárdonyi térig több helyszínen, izgalmas és interaktív programok sokaságával jelentkezik. 

...többek között papír doboz installáció, téri játék, stop motion és lego-város, flaszterjátékok és labirintus, városi társasjáték és óriás struktúrák építése építészekkel, várostervezőkkel.


Hirdetés