Már értékesítik a Cordia első angliai lakásait

A birminghami The Gothic projekt keretében. 

A Cordia Blackswan megkezdte azoknak az exkluzív lakásoknak az értékesítését, amelyeket az angliai Birminghamben található The Gothic projekt keretében alakít ki. A város történelmi negyedében zajló fejlesztés 2022-re készül el.

Idén áprilisban indultak el a Birmingham Jewellery Quarter (Ékszernegyed) városrészében található, The Gothic elnevezésű fejlesztés munkálatai, és immár megkezdődött annak a 16 exkluzív lakásnak az értékesítése is, amelyeket a projekt által érintett, régóta üresen álló épületek átépítésével és felújításával alakítanak ki. A viktoriánus stílusú, teraszos, egy-, két- és három hálószobás, illetve duplex otthonok 250 000 fonttól érhetőek el, az épületek földszintjén pedig több üzlethelyiséget is kialakítanak.

A Birmingham központjától 15 perces sétatávolságra fekvő városrészben a Cordia Blackswan további lakóingatlan-, kereskedelmi és irodaprojekteken is dolgozik, köztük a Lloyd’s bank egykori épületének átalakításán. Ez utóbbi során

úgy állítja vissza a műemlék épület régi fényét, hogy közben egy, a mai kor követelményeinek tökéletesen megfelelő, innovatív irodaházat alakít ki, amely a vállalat főhadiszállásának is otthont ad majd. 

„Büszkék vagyunk arra, hogy Birmingham ikonikus negyedének megújításából is kivehetjük a részünket. Az angol piac jelentős potenciállal rendelkezik, így vállalatunk tevékenységében is nagy hangsúlyt kap a jövőben: e folyamat első kis lépése a The Gothic projekt. Itteni jelenlétünk mérföldkőnek számít a Cordia nemzetközi expanziós folyamatában, amelynek célja, hogy Európa egyik vezető és leginkább diverzifikált portfólióval rendelkező lakóingatlan-fejlesztő csoportjává váljunk” – mondta Földi Tibor, a Cordia International igazgatóságának elnöke.

A Gothic belülről

A The Gothic projekt épületeit a XIX. század elején építették fel, a beruházás névadója pedig az a pub, amely 1870-től egészen a 2000-es évek elejéig fogadta a betérőket. Bár a területen számos ingatlan renoválásra, újjáépítésre vár, a több mint 200 műemléki épületet felvonultató negyed továbbra is fontos gazdasági szerepet tölt be, hiszen ez adja az Egyesült Királyság ékszerkészítő iparának 40 százalékát.

A Blackswan Propertyt a Cordia International Zrt. 2020-ban vásárolta meg, majd nevezte át nemzetközi expanziós stratégiájának részeként. A brit vállalat több mint tíz éve foglalkozik lakóingatlan-fókuszú, vegyes használatú fejlesztésekkel Anglia West Midlands régiójában.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Budapest leghosszabb parkja mellett épülnek otthonok

Budapest leghosszabb parkja mellett épülnek otthonok

Egy 23 kilométer hosszú zöld folyosó egyik szakaszán épül a Thermal Zugló.

A lakásárak emelkedéséhez is vezethet a kedvezményes áfa

A lakásárak emelkedéséhez is vezethet a kedvezményes áfa

A megoldás az ötszázalékos áfa hosszú távú bevezetése lenne.

Jelentősen bővül az újlakáskínálat az ötszázalékos áfának köszönhetően

Jelentősen bővül az újlakáskínálat az ötszázalékos áfának köszönhetően

Több mint 500 otthonból álló csomagot jelentett be a Cordia.

Hirdetés