Friss látványtervek a WING fejlesztésében megvalósuló Libertyről.

Építési fázisban tart, jövőre érkezik a Liberty irodaház a WING fejlesztésében; a hangsúly az egészségközpontú, a dolgozók jóllétét és jó közérzetét biztosító kialakításon van. A már megjelenésében is különleges épületben olyan egyedi funkciókkal találkozhatunk, mint a saját botanikus kert, a tetőtéri multifunkciós sportpálya, valamint a zöld tetőkertekben található kültéri munkaállomások. Az egészség védelmét pedig többek között az antibakteriális szűrők, az UV fénnyel fertőtlenített frisslevegő-ellátás, az optimalizált légbefúvó rendszerek, valamint az épület fertőtlenítését szolgáló megoldások és a számos érintésmentes funkció biztosítja. 

A megújuló Népliget és Magyarország egyik leginnovatívabb irodaháza, a Telekom új székháza mellett található, a megközelítés szempontjából kiváló adottságú Liberty üde színfoltja lesz a főváros arculatának, a számos innovatív megoldásnak köszönhetően pedig észrevétlenül könnyíti majd meg és teszi egészségessé az ott dolgozók mindennapjait.

Az irodaház 2021 végére tervezett átadásakor készen áll majd arra, hogy a lehető legbiztonságosabb környezetben fogadja a jövőbeli dolgozókat. Ennek érdekében a fejlesztő gondoskodott a légbefúvás teljeskörű optimalizálásáról, a légcsatornák rendszeres, preventív fertőtlenítésének megoldásáról, valamint az elérési utak és lifthasználat optimalizálásáról. A megfelelő minőségű levegő biztosítása mindig kiemelt fontosságú volt a sok embert kiszolgáló létesítmények esetében, azonban most még nagyobb hangsúly helyeződik a szellőztető rendszer felhasználói biztonságot garantáló kialakítására. A Liberty irodaházban tervezett megoldások ezért mindamellett, hogy gondoskodnak a többszörös friss levegős légcseréről, UV-val fertőtlenítik a visszakeverést, amelyen túlmenően a légtechnikai berendezésekben antibakteriális szűrők is helyet kapnak.

Az épületben egészségvédelemre képzett recepciós szolgálat fogadja majd a bérlőket és a vendégeket egyaránt, akik szakértelmük révén gyorsan és hatékonyan tudnak szükség esetén segítséget nyújtani, valamint a biztonságos működési protokoll lebonyolításában is elengedhetetlen szerepük lesz.

Az épületben új, szigorú előírások szerint zajlik majd a vendég – és csomagfogadás, továbbá az érintésmentes vezérlési funkciók kiemelt szerepet kapnak az irodaházban, így például sem a világítás- és a hőmérsékletszabályozáshoz, sem a csapok és szappanadagolók, valamint a bejárati ajtók használatához nem lesz szükség fizikai kontaktushoz.

A Liberty optimális kihasználtságáról iroda és étterem foglaltág-jelzőrendszer gondoskodik, a parkolás követhetőségét pedig applikáció segíti az autóval érkezőknek. Ezen túl lehetőség lesz elektromos járműtöltésre is a mélygarázsban, valamint kialakítanak kerékpártárolókat és öltözőket is. Az irodaterek könnyen, akár 1-50 fős helyiségekre is feloszthatók lesznek, valamint a fejlesztő-tulajdonos a liftek bérlőnkénti oszthatóságát is meg tudja oldani a szükséges távolságtartás érdekében.

„A Liberty irodaház egyedülállóságát nem csupán különleges és színes megjelenésének köszönheti, hanem az irodapiacon eddig nem látott egyedi, az egészséget, valamint az inspiráló munkakörnyezetet fókuszba helyező megoldásainak is. Az ezer négyzetméteres zöld belsőkert csobogókkal, a tetőtéri multifunkciós sportpálya, a saját botanikus kert és a földszinten elérhető szolgáltatások (étterem, kávézó, üzletek) csak néhány a különleges, a dolgozók jó közérzetét szolgáló funkciók közül” – mondja Schőmer Norbert, a WING Zrt. irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese.

Már a tervezésekor kiemelt fontosságot kapott a természetes megvilágítás, valamint a szellőztetés jelentősége: az üveghomlokzatnak köszönhetően minden munkaállomás természetes megvilágítással ellátott, ezáltal elősegítve a jó közérzetet, valamint a hatékony munkavégzéshez szükséges feltételeket. Az irodarészenként elérhető nyitható ablakok, a szintenként kialakított teraszok, valamint a belső kertekben és a tetőn található kültéri munkaállomások tovább növelik a teret, így biztosítják minden munkavállaló számára a megfelelő távolságtartás és az ideális munkakörnyezet megválasztásának lehetőségét.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egyetemek mellett, az „innováció bölcsőjében” épült szoftverfejlesztési központ Budapesten

Egyetemek mellett, az „innováció bölcsőjében” épült szoftverfejlesztési központ Budapesten

A letisztult üvegfelületben szinte „ablakot” nyit a Dunára.

Nemcsak innovatív, de inspiráló és emberközpontú is – átadták az evosoft székházát

Nemcsak innovatív, de inspiráló és emberközpontú is – átadták az evosoft székházát

Az Infoparkban, a Duna partján álló épületben 1500 szoftverfejlesztő mérnök dolgozhat.

Hogyan alakíthatnánk lakóházzá irodákat?

Hogyan alakíthatnánk lakóházzá irodákat?

Az irodapiacot kategóriákra bontva találni megfelelő típust.

Hirdetés