3 milliárd forintból épül Közép-Európa legmodernebb BMW és MINI központja.

Közép-Európa egyik legnagyobb és legmodernebb BMW központját hozza létre a Wallis Motor Pest Kft., amely szeptember második felében nyílik meg a nagyközönség előtt. A 10 333 m2-en megvalósuló, közel 3 milliárd forintos beruházás első ütemében több mint 5000 m2-es komplexum épül, amelyben a kereskedés energiaszükségletének 30%-át házi naperőművel biztosítják, és az elektromos autók töltőit szintén a Wallis csoporthoz tartozó ALTEO zöld energiájával látják majd el.

Az elmúlt több mint két évtized legmeghatározóbb BMW és MINI márkakereskedőjeként a Wallis Motor Pest Kft. különösen nagy hangsúlyt fektet a minőségi és ügyfélközpontú kiszolgálásra. A BMW új építészeti és szolgáltatásfejlesztési elvárásaihoz igazodva elengedhetetlen volt, hogy az értékesítési darabszámok mellett a Wallis az ügyfelek kiszolgálásában is élenjáró legyen, ezért úgy döntöttek, hogy létrehozzák Közép-Európa egyik legnagyobb és legmodernebb BMW központját. Az épületkomplexum generál tervezője a Wallis korábbi autós kereskedelmi beruházásainál is bizonyított Aspectus Architect Zrt. volt, míg a komplex feladat viszonylag rövid időn belüli kivitelezésre a legkedvezőbb ajánlatot a Market Építő Zrt. adta. „Öröm és megtiszteltetés a versenyszféra ekkora szereplőivel együttműködni a közös siker elérése érdekében. A Partneri viszonynak köszönhetően a munkafolyamatok rendkívül gördülékenyen zajlanak, a kivitelezés professzionális.” nyilatkozta Vámosi Attila, a Market Építő Zrt. sajtóreferense.

A Wallis Motor Pest Kft. azaz a megrendelő speciális igényeit szem előtt tartó beruházásának teljes értéke megközelíti a 3 milliárd forintot, az első ütemben a 10.333 m2-es telken több mint 5000 m2 hasznos alapterületű komplexum épül. „A kivitelezési munkák január elején kezdődtek meg, és olyan központot hozunk létre, amely a közép-európai régióban egyedülálló méretű és kialakítású és egyaránt megfelel majd a BMW legújabb nemzetközi építészeti és műszaki standardjainak, valamint a megrendelő sokéves autós tapasztalatának és igényeinek is. Az átadást szeptemberre tervezzük, az ügyfeleink előtt várhatóan szeptember 22-én nyílik meg az új márkakereskedés” – kezdte Antal Péter ügyvezető igazgató. Hozzátette: miután a BMW napjaink leginnovatívabb gépjármű márkájának számít - élen járnak az elektromos autók fejlesztésében és a zöld, újrahasznosított energia felhasználásában – kézenfekvő volt, hogy a képviselt márkához igazodva a Wallis csoport is ezt az utat kövesse.

„Már a tervezési koncepciónál figyelembe vettünk számos környezettudatos építési kritériumot. Ilyenek többek között a nyílászárók és homlokzatok hőszigetelési tényezői, a csapadékvíz gyűjtése öntözési célokra vagy magas hatásfokú gépészeti berendezések alkalmazása” – folytatta Antal Péter, aki azt is elmondta: a beruházás legfontosabb környezettudatos eleme egy kisméretű házi naperőmű, amelyet az ALTEO Zrt-vel közösen hoznak létre. „Ezzel a kereskedésünk energiaszükségletének körülbelül 30%-át le tudjuk majd fedni, és valamennyi elektromos autó töltőnket saját előállítású villamos energiával fogjuk ellátni. Terveink szerint a fennmaradó energiaszükségletet is zöld energia beszerzésével fogjuk kielégíteni” – fogalmazott.
A smart energy management megközelítés jegyében az ALTEO 49 kilowatt teljesítményű napelemes kiserőművet telepít az épületre. 

„Ez az együttműködés jó példája annak, hogy miként lehet a megújuló energiaforrásokat integrálni egy vállalkozás működésébe. A lépéssel partnerünk költséget takarít meg, és ami még talán fontosabb, az elkövetkező időszakban évente a saját termeléssel mintegy 20 000 tonna üvegház hatású gáz kibocsátástól kíméli meg a környezetet. És ki tudja, az alternatív hajtású gépjárművek terjedésének ütemét elnézve, lehet, hogy pár év múlva már az ügyfelek részére is evidenssé válik, hogy zöld autóhoz zöld áram is dukál” – mondta Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója.

A Wallis Motor Pest Kft. legújabb BMW szalonjában 16 új és 6 fiatal BMW Prémium Selection használt autót, a BMW motorkerékpár bemutató teremben 16 motort, a MINI épületben pedig 8 új autót tudnak majd bemutatni, miközben a kültéri, fedett terület, 20 új gépjármű kiállítására nyújt lehetőséget.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Méltó emléket állítottak a BMW első e-autójának

Méltó emléket állítottak a BMW első e-autójának

A konceptautókban utazó designer, David Obendorfer nem hibázott.

Indul a BMW-gyár felvonulási területének kiépítése

Indul a BMW-gyár felvonulási területének kiépítése

Konténervárost épít a Market Debrecenben.

A Market Zrt. végzi Debrecen gazdasági övezetének földmunkáit

A Market Zrt. végzi Debrecen gazdasági övezetének földmunkáit

Emellett Debrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezetének engedélyezési eljárását is a Market bonyolítja.

Hirdetés