Levadásztuk nektek a legszebb kabinházakat! 

Szubjektív válogatásunk az itthon található csodálatos épületekből, a heti rendszerességgel jelentkező OCTOGON hunters sorozatunkban.

 

WoodParadise – Nagyrada

A WoodParadise-t azoknak a családoknak, pároknak, barátoknak, tervezték, akiket kikapcsol a természet. Gyönyörű balatoni naplemente fogad a szőlőhegyről, de éjszaka a hullócsillagok is remekül látszanak a fényszennyezettség mentes tiszta égbolton. Akik eltöltenek itt egy hétvégét, azoknak garantált, hogy megtalálják a nyugalmat és kellőképp feltöltődnek. Az apartman a Zalai dombságon található a szőlőhegyen, messze a lakóövezettől, ahol nem zargatnak a szomszédok, de még egy árva kerítés sincs. A kilátóból szinte egészen Badacsonyig el lehet látni. A ház egyedi kialakítású, 100%-ban környezetbarát. A megszokott beton alap helyett talajcsavarokra építették, tágas ablakainak hála pedig mindig világos. Nagy hangsúlyt fektettettek az igényes berendezésre, hogy mindenki otthonosan érezhesse magát. A kialakítás 4 fős családoknak, 4 fős társaságnak ideális, a klímának köszönhetően pedig nyáron is kényelmesen látogatható, hisz nem kell tartani a hőségtől.


Fotó: WoodParadise
 PanoNest – Fancsal

A PanoNest modern, nem hétköznapi kabinja Fancsalon található. Berendezése rendkívül barátságos, tisztán látszik, hogy a kényelem fontos szerepet töltött be a kialakítás során. A méretes üvegfelületeknek köszönhetően a vendégek káprázatos naplementéknek lehetnek szemtanúi. A festői környezetben a zempléni hegyvonulatra nézve várja mesés panorámával a szürke hétköznapokból kiszakadni vágyókat. A kétszemélyes szállást ízlésesen rendezték be, modern technológiával ellátva. A fűthető teraszon kétszemélyes jakuzzi, az udvaron pedig saját szauna és pihenő dézsa áll rendelkezésre. Amit még szintén kínálnak: tokaji bor sajttállal, falusi falatok, bőséges reggeli, és a megfelelő körülmények egy feltöltődéssel teli pihenéshez.
 


Fotó: PanoNest
 Mini Noszvaj

A „tiny house movement”, mint a pazarló életmódunk megreformálását célzó mozgalom az USA-ból indult. Célja, hogy szembe menjen azzal a trenddel, mely alapján egy család lakhatása, életének színtere egyre nagyobb ökológiai lábnyomot hagy bolygónkon. A mozgalom alapötlete szerint a minimalizált lakótérnek köszönhetően az energiafelhasználás is csökken, amely az otthonok fenntartását szolgálja. Ez a gondolatmenet hozta létre a tiny house mozgalmat, ami a 37 négyzetméteres alapterületnél apróbb házak építését preferálja.

Az épület kialakítóinak fontos volt a fenntarthatóság, így törekedtek vendégházaikat környezetbarát módon, a fenntarthatósági szempontoknak megfelelően megtervezni. Első projektjük az Erdei Kisház volt, ezután szerettek volna Magyarországon a tiny house mozgalom élére állni, így jött létre később a Mini Noszvaj is.  A tervezők így írnak róla a honlapjukon: 

A célunk az volt, hogy a síkfőkúti tájba illeszkedő, természetközeli, mégis korunk elvárásainak megfelelően modern és kényelmes szállást hozzunk létre. A felhasznált anyagok kiváló minősége és a környezetbarát technológiák alkalmazása elsődleges szempont volt számunkra a tervezés során. A Mini Noszvaj padló- és mennyezetfűtést kapott, mely a hőérzet javításával csökkenti az energiafelhasználást, a világításhoz pedig kizárólag LED fényforrásokat használunk, ezzel minimalizálva a fogyasztást. A mindössze 18 m2-es apró házban minden megtalálható, amire szükségetek lehet: felszerelt konyha, mosógép, tágas épített zuhany, televízió, kerti grill, na meg az óriási terasz, mely egy öreg körtefát ölel körül. Mindezek ellenére nem engedtünk a luxusból sem. Tudjuk, hogy a tökéletes kikapcsolódáshoz kell egy kis extra kényeztetés, a panorámás teraszon tehát helyett kapott egy fürdődézsa is.

A szállás mindemellett kutyabarát is, így kedvenceink sem maradhatnak ki a jóból!


Fotó: Mini Noszvaj
 Fenyővölgy – Mátrakeresztes

A modern technológia és a természetes anyagok tökéletes összhangja jellemzi Mátrakeresztes luxus vendégházát. A nyugodt kikapcsolódást garantálja a körülölelő természet, a megszálló vendégek pedig különböző wellness szolgáltatásokkal érhetik el a teljes feltöltődést és kikapcsolódást. Az erdei túrák szerelmesei nem is tudnának jobb úticélt választani. A szálláshoz közel található a Csörgő-szurdok, az Ágasvár és Vörös-kő környéke, a Szalajkás-tető és a Hasznosi vár is. A szállás különlegessége, hogy egyszerre biztosít luxuskörülményeket és természetközeliséget. Ezáltal válik egyedivé, hisz rendhagyó látvány egy full-extrás felszerelt modern kunyhó az erdő közepén. Az építésnél felhasznált anyagokat úgy választották, hogy azok belesimuljanak a tájba, de mégis modern és kényelmes körülményeket teremtsenek meg. A vendégház egyik leghívogatóbb tulajdonsága a páratlan kilátás, ami a szaunából is megcsodálható, de a szauna mellett van még pezsgőfürdő és jakuzzi is a teljes kényelem érdekében.
 


Fotó: Fenyővölgy
 Zöld Kabin – Kismaros

Az erdő mentén található Zöld Kabin, szeretettel várja természetkedvelő vendégeit Kismaroson, ahol a különleges életérzés mellett, hegyekre nyíló kilátás és egy nem mindennapi atmoszféra tárul elénk. A szállásról így írnak a vendégek:

„Mesebeli házikó 5 csillagos hangulattal... ez volna a Zöld Kabin. Nem sokat hallatnak magukról, de mégis akik rátalálnak, nagyon megkedvelik és követik a bohém stílusú, élétérzésében az egyszerűséget sugalló Zöld Kabint. Hosszas álmodozást és tervezgetést követően, hamarosan 2 éve, hogy megnyílt a termèszetközeli kabin. Az ötletgazdák nem titkolt célja az volt, hogy egy igazán egyedi, megfizethető, barátságos kutyabarát szállást hozzanak létre a természetkedvelő vendégek részére.”

Kismaros egy aprócska település a Duna bal partján, Nagymaros és Verőce között. Az ide ellátogató vendégek előszeretettel használják a nyugalom szigete kifejezést, ami nem is csoda, hiszen aki itt eltölt egy hétvégét, annak garantált a teljes feltöltődés. A Kabin egyaránt jelen van Instagramon, ahol bohókás posztokkal látja el követőit, illetve osztja meg tervezett kirándulásait, mint például az Erdei csakra hacking. A természetet egy hatalmas teraszon élvezhetik a vendégek, ahol egyaránt lehet tábortüzet rakni, vagy épp bográcsozni is. A természet, a madarak, a kis mókusok látványa pedig segítenek kiszakadni az unalmas mindennapokból.
 


Fotó: Zöld Kabin
 


 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

OCTOGON hunters I A legmenőbb hazai kabinházak 1.0

OCTOGON hunters I A legmenőbb hazai kabinházak 1.0

Levadásztuk nektek a legszebb kabinházakat! 

A designerek is sokat tehetnek a járvány lassításáért

A designerek is sokat tehetnek a járvány lassításáért

Egyszerű animációkkal segíthetik a megértést. 

Új híd épül az Ipolyon

Új híd épül az Ipolyon

Európai uniós finanszírozással, magyar-szlovák együttműködés keretében valósul meg.

Hirdetés